Yeniden Refah Partisi girdiği ilk seçimde 40 yıllık Saadet Partisi'ni geçti | 14 Mayıs seçim sonuçları

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine Cumhur İttifakı ile giren Yeniden Refah Partisi, kendi logosuyla katıldığı ilk seçimde Genel Başkanlığı’nı Temel Karamollaoğlu’nun yaptığı Saadet Partisi’ni geride bırakıp 5 milletvekili çıkardı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "21 sene sonra yeniden Meclis'e sokan seçmenimize teşekkür ediyorum" dedi.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2023, 23:09 Güncelleme 15 Mayıs 2023, 01:09
Yeniden Refah Partisi girdiği ilk seçimde 40 yıllık Saadet Partisi’ni geçti | 14 Mayıs seçim sonuçları

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de bugün, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ile yeni vekillerinin belirleneceği seçim için tercih yapıldı.

YENİDEN REFAH 21 YIL SONRA MECLİS'TE I VİDEO İZLE

Ülke genelinde saat 17.00 itibarıyla sona eren oy verme işlemi sonrası sandıklar tek tek açılmaya başladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur ittifakı çatısı altında seçimlere girdi.

Bu seçimler Yeniden Refah'ın kendi logosu ile girdiği ilk seçimler olması açısında oldukça önemliydi ve ciddi bir başarı elde ettiler.

40 YILLIK SAADET PARTİSİ'Nİ GERİDE BIRAKTI
Fatih Erbakan kendi logosuyla girdiği ilk seçimde 40 yıllık Saadet Partisi'nden yüksek oy aldı.

Genel toplamda 2,84 oy oranı yakalayan Yeniden Refah Partisi ilk sonuçlara göre 97 bin 273 oy alarak 5 milletvekili çıkardı.

Böylece Fatih Erbakan Saadet Partisi'ni geride bıraktı. Saadet Partisi bir önceki seçimlerde yüzde 1,34 oy almıştı.

21 YIL SONRA YENİDEN
Fatih Erbakan yaptığı açıklamada "21 yıl sonra yeniden Meclis'e sokan seçmenimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İstanbul ikinci bölgemizin seçmenlerine şahsım adına teşekkür ederim. Kendilerinin desteğiyle Cenab-ı Allah'a şükürler olsun. İstanbul ikinci bölgede milletvekili olarak seçilmiş bulunuyoruz.

Teşkilatlarımıza hususi olarak teşekkürlerimizi iletmemiz gerekir. Burada bulunsun veya bulunmasın bütün teşkilat mensuplarımıza en içten teşekkürleimizi sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun, yokluğunuzu göstermesin.

"5 MİLLETVEKİLİ İLE TEMSİL EDİLME HAKKINI ELDE ETTİK"

Gayretle sabırla çalışarak milli görüşü, Yeniden Rafeh Partimizi kendi amblemiyle seçimlere, kendi listesiyle, kendi gücüyle kendi oylarıyla meclise taşınmasına bu teşkilatlarımız vesile oldu. En içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ve inşallah Cenab-ı Allah'ın çok daha büyük başarıları yaşatmasını niyaz ediyorum.

Yeniden Refah Partisi gelen son verilere göre Meclis'te 5 milletvekili ile temsil edilme hakkını elde etmiş bulunuyor.