Kemal Kılıçdaroğlu hedef aldı İBB Atatürk Havalimanı'na giden metroları durdurdu! CHP'nin TEKNOFEST hazımsızlığı!

Son dakika haberleri... Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’i 4 günde 2 milyona yakın kişi ziyaret etti. 7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TEKNOFEST’e ilgiyi hazmedemeyerek hedef almıştı. Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin ardından İBB yönetimi de Atatürk Havalimanı’na giden metroları çeşitli bahanelerle durdurdu. İstanbul'da ulaşım işkencesi kameralara yansıdı.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2023, 15:36 Güncelleme 01 Mayıs 2023, 15:46
Kemal Kılıçdaroğlu hedef aldı İBB Atatürk Havalimanı’na giden metroları durdurdu! CHP’nin TEKNOFEST hazımsızlığı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da 2019 yılından sonra çökmeye başlayan toplu ulaşım sisteminde sorunlar devam ediyor.

CHP yönetimiyle birlikte çalışmayan asansörler, yürüyen merdivenler, sesli ve görsel durak uyarılarla tanışan Istanbullular, her gün gündeme gelen yanma, arızalanma ve yolda kalan toplu taşıma araçları nedeniyle mağdur oluyor.

En son arızalanma ise bu kez Atatürk Havlimanı yönüne sefer yapan metrolarda ve erişimi kolaylaştıran sistemlerinde meydana geldi.

CHP Genel Başkanı ve 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef aldığı Milli SİHA, İHA ve Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST'i hedef alması sonrası harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi festivalin düzenlendiği Atatürk Havalimanı yönüne giden metro seferlerini azalttı.

27 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve katılımcı ve ziyaretçi rekorları kıran TEKNOFEST'e giden vatandaşlar, Ataköy-Şirinevler durağı itibariyle yapılan arıza duyurusuyla metrolardan indirildi. Sabah'ta yer alan habere göre, dakikalarca metro gelmesini bekleyen vatandaşlar, hınca hınç dolu metrolarla seyahat etmek zorunda bırakıldı.

İBB'nin toplu ulaşım ambargosuna maruz kalan vatandaşlar bu kez havalimanına TEKNOFEST'in düzenlendiği alana erişimi kolaylaştıran asansör ve yürüyen merdivenlerin çalışmaması nedeniyle bir başka çileyla karşılaştı. Yoğunluk arasında özellikle çocuklu aileler zor anlar yaşadı.