CHP listelerde PKK’ya ve FETÖ’ye göz kırptı

Millet İttifakı’nın listesi YSK’ya verildi. Adayların arasında PKK-FETÖ ve LGBT destekçilerinin olduğu belirlendi. Vatandaşlar isyan etti. PKK sempatizanı Onur Konuralp, bebek katili Abdullah Öcalan güzellemesi yapmıştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2023 Güncelleme 11 Nisan 2023, 06:58
CHP listelerde PKK’ya ve FETÖ’ye göz kırptı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nin YSK'ya sunduğu listeye karşı, parti tabanı bile kazan kaldırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA, Saadet, Gelecek ve Demokrat Parti'ye 72 kontenjan ayırdı. Bunlardan 30-35'i, listelerde seçilebilecek sıralara yazıldı.

Kılıçdaroğlu, kendi adayları arasında da FETÖ destekçisi, PKK sempatizanı hatta LGBT savunucularının da adını yazdı. Ankara 1. Bölge 3. sıradan aday gösterilen Onur Konuralp'ın geçmiş dönemdeki twitleri şok etkisi yarattı. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını paylaşan Konuralp, "Öcalan'ın yeni fotoğrafı. Tarzı hiç fena değil" ifadesini kullanmıştı.

İzmir'den aday gösterilen Gökçe Gökçen de LGBT'yi her fırsatta "onur hareketi" olarak tanımladı. FETÖ destekçisi Taraf gazetesinin eski yazarlarından Yüksel Taşkın'ın İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterilmesi tartışma yarattı. Denizli 1. sıra milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca da PKK ve FETÖ mensuplarının devlete dönüşü anlamına gelen KHK'ların kökten kaldırılması için canla başla çalışmıştı.
Ceyhan TORLAK

KÜFÜRBAZA ÖDÜL
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de kendisini eleştiren şehit ağabeyi Tahir Gülmen'e küfür eden Lütfü Türkkan'a kol kanat gerdi. Kocaeli'nden birinci sıradan milletvekili adayı gösterdi. Türkkan'ın adaylığına, hem parti içinden hem Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray'dan hem de şehit ailelerinden büyük tepki geldi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN