Son dakika! MERSİN ERDEMLİ'DE korkutan deprem! AFAD-KANDİLLİ SON DEPREMLER! Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye...MERSİN FAY hattı kopacak mı?

Akdeniz'de yine deprem! AFAD ve Kandilli son depremler listesine göre Mersin'de deprem oldu. İlk bilgilere göre Mersin Erdemli merkez üssü. Büyüklüğü ise 4.6 olarak açıklandı. Google son depremler listesine göre ise 4.9. Deprem Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve çevre illerden hissedildi. Peki, Mersin fay hattı koptu mu? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Mart 2023, 23:23 Güncelleme 16 Mart 2023, 23:28
Son dakika! MERSİN ERDEMLİ’DE korkutan deprem!  AFAD-KANDİLLİ SON DEPREMLER!  Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye...MERSİN FAY hattı kopacak mı?

İÇİNDEKİLER

AFAD ve Kandilli son depremler listesine göre Mersin'de deprem oldu. İlk bilgilere göre Mersin Erdemli merkez üssü. Büyüklüğü ise 4.6 olarak açıklandı.

MERSİN'DE DEPREM

AFAD'dan alınan bilgiye göre Mersin açıklarında 43. büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

MERSİN'DE FAY HATTI VAR MI?

Diri fay hatları haritasına göre, Mersin 3. derece riskli deprem bölgesi olarak kabul edilmektedir. Bölgede Karataş Fayı ve Yumurtalık Fayı'nda meydana gelecek kırılmanın Mersin'i etkileyeceği hesap edilmektedir.

MERSİN FAY HATTI GEÇEN İLÇELER

Gülek, Gözen, Tarsus, Kazanlı, Yenice 3. Derece deprem kuşağında yer alırken, Erdemli, Kırobası, Güzeloluk, Arslanköy, Güle dördüncü derece deprem bölgesinde bulunmaktadır.

Antakya ve Adana yakın yöresi (Örneğin, Karsantı, Karaisalı, Yumurtalık, Pozantı güneyi-Gülek Boğazı vb.) ile Akdeniz'de meydana gelebilecek büyük ölçekli bir depremde (6.5'den büyük) Erdemli-Mersin-Tarsus arasında gevşek zemin üzerine çok katlı yapılanması nedeniyle büyük hasarlara yol açabileceği uyarısı yapılıyor.