Şanlıurfa'da Selin vurduğu Balıklıgöl çamurla kaplandı: Selde mahsur kalanlar böyle kurtarıldı!

Deprem felaketinin etkilediği iller bu kez sel kabusunu yaşıyor. Bu illerden Şanlıurfa'da şiddetli yağışlar nedeniyle Şanlıurfa'nın önemli simgelerinden Balıklıgöl taşarak adeta çamurla kaplandı. Selde mahsur kalanlar iş makineleri ve iplerle kurtarıldı. Akıntıya kapılan 2 kişi ise çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Nefes kesen o anlar kameraya saniye saniye yansıdı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 15 Mart 2023, 14:30 Güncelleme 15 Mart 2023, 18:34
Şanlıurfa’da Selin vurduğu Balıklıgöl çamurla kaplandı: Selde mahsur kalanlar böyle kurtarıldı!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın "En büyük doğal akvaryumu" olarak bilinen Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl'de sağanak nedeniyle taşkın yaşanırken yerleşkeyi çamurlu ve moloz parçaları taşıyan sular bastı.

Şanlıurfa'da dün başlayan ve bugün de devam eden sağanak yağış nedeniyle sel suları Balıklıgöl'ü çamur deryasına çevirdi.

Şanlıurfa'nın tarihi yapıları sular altında kalırken, çamur nedeniyle suyun rengi sarıya döndü.

Suyun renginin de değiştiği gözlenen yerleşkenin çevresi, güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi.

Yerleşkede bulunan Ayn Zeliha Gölü'nde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi.

SELDE MAHSUR KALANLAR BÖYLE KURTULDU

Şanlıurfa'yı etkisi altına alan sel nedeniyle kent sular altında kaldı. Tarihi Balıklıgöl taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Selde mahsur kalanlar iş makineleri ve iplerle kurtarıldı.

SELDE MAHSUR KALANLAR İPLERLE KURTARILDI
Şanlıurfa'da sağanak sonucu tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde de su taşkınları yaşandı. Suyun renginin de değiştiği gözlenen yerleşkenin çevresi, güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi. Yerleşkede bulunan Ayn Zeliha Gölü'nde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi. Selde mahsur kalanlar iş makineleri ve iplerler kurtuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN