AK Parti'den 14 Mayıs seferberliği! Seçim için tüm teşkilat tam kadro sahada!

Son dakika haberleri... Türkiye, 2023 seçimlerine adım adım ilerlerken AK Parti 14 Mayıs için seferberlik başlattı. Partiden bu seçimde sandık güvenliği için 2 milyon partilinin sandık başında olacağı bilgisini verilirken seçim sonuçlarına en hızlı şekilde ulaşılacağı vurgulandı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
AK Parti'den 14 Mayıs seferberliği! Seçim için tüm teşkilat tam kadro sahada!

HABERİ
SESLİ DİNLE

00:00 00:00
Tüm Sesli Haberler

Her bir sandıkta güvenliği sağlayacak teşkilat üyelerinin olduğunu belirten AK Partili kurmaylar, bazı sandıklarda bulunan kişi sayısının ise daha fazla olacağını aktardı.

Sandık kurulu üyesinden yedek müşahitlere, okul kat sorumlularından kadın ve gençlik kollarından gelen müşahitlere kadar seçim günü tüm teşkilatların sandık başında olacağı belirtildi.

AK Parti'den 14 Mayıs seferberliği! Seçim için tüm teşkilat tam kadro sahada!-2

SAS İLE SONUÇLAR ERKEN ÖĞRENİLİYOR

AK Parti'de 2014'ten bu yana kullanılan Sonuç Alım Sistemi (SAS) ile seçim sonuçları hızlı bir şekilde öğreniliyor. Sistemi her konuda geliştirdiklerini ifade eden parti kurmayları, iddialı konuştu:

"Türkiye'de seçim sonuçlarını bizden daha iyi ve önce alacak hiçbir parti yoktur, olamaz. Adına SAS diyoruz. Ama sadece sonuç almıyor, oraya ilişkin bir takım değerlendirmeler ve karşılaştırmalarda yapıyor.

AK Parti'den 14 Mayıs seferberliği! Seçim için tüm teşkilat tam kadro sahada!-3

Böyle bir sistemi 2014'ten beri uyguluyoruz. Üstüne koya koya geldik. Bu sefer çok daha eğildik üstüne."

TÜM KARARLAR İNCELENDİ KİTAPÇIKLAR OLUŞTURULDU

Sabah'ta yer alan habere göre, YSK'nın gelmiş geçmiş bütün kararlarını didik didik inceleyen AK Partililer, ortaya çıkabilecek bütün sorunları matbu dilekçelere bağladılar. Matbu dilekçelere de ilgili YSK kararlarının neler olabileceği belirlendi.

AK Parti'den 14 Mayıs seferberliği! Seçim için tüm teşkilat tam kadro sahada!-4

Bu konuya ilişkin program ve kitapçıklar yazıldı, kurgular oluşturuldu. Her konuyu detaylı olarak çalışan ekipler, çalışmaları peyderpey devreye sürmek suretiyle işleteceklerini ifade etti.

MÜKERRER OY KULLANILAMAZ
Mükerrer oy kullanımının imkânsız olduğunu ifade eden yetkililer, seçmen listesinin belli olduktan sonra seçmenlerin çadır kentte ya da konteyner kentlerde yaşamalarının oy kullanmalarına bir engel olmadığını ifade etti.

AK Parti'den 14 Mayıs seferberliği! Seçim için tüm teşkilat tam kadro sahada!-5

Oy verecek kişilerin askı listesinde isimlerinin olacağı ve oy kullanacak kişi dışında başka birilerinin oy kullanmasının ihtimal dahilinde olmadığı vurgulandı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler