Son dakika:Hatay'da yeni bir deprem daha! Adana, Manavgat, Mersin 6.4'le sarsıldı! Hatay fay hattı kırıldı mı? Ayakta zor duran binalar..

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Saat 20.00 civarında yaşanan depremin büyüklüğünü AFAD olarak açıkladı. AFAD depremin 6.4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Peki, Hatay fay hattı kırıldı mı? Hatay depremi hangi illerde hissedildi? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Şubat 2023, 23:47 Güncelleme 20 Şubat 2023, 23:50
Son dakika:Hatay’da yeni bir deprem daha! Adana, Manavgat, Mersin  6.4’le sarsıldı! Hatay fay hattı kırıldı mı? Ayakta zor duran binalar..

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. .

HATAY'DA 6.4'LÜK DEPREM!

Hatay'da 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

MERSİN, ADANA, MANAVGAT VE BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ!

Meydana gelen deprem birçok ilde hissedildi.

6.4 DEPREM SONRASI HASARLI BİNALAR DA YIKILDI!

Bu depremden 3 dakika sonra Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5,8'lik bir deprem daha meydana geldi. Hasarlı binaların bazıları yıkıldı, ortalığı toz duman kapladı.

HATAY FAY HATTI KIRILDI MI?

Yaşanan depremin yıkıcılığıyla çaresiz kalan milyonlarca insan yeni bir deprem ihtimali karşsında korku içinde bekliyor. Uzmanların yaptıkları açıklamaları takip edenler, Hatay'da olası bir deprem hakkında sorular sormaya devam ediyor.

Maraş depremiyle ilgili tahminleri sosyal medyada da gündem olan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremden sorna yine uyarılarına devam etti. Görür, "En büyük tehlike bu saatten sonra artçılar. Şimdiden uyarıyorum Adana ve Hatay daha riskli hale geldi" dedi.

HATAY'DA TEKRAR DEPREM OLUR MU?

Maraş merkezli iki deprem bölgede yaşayan 13,5 milyon insanı etkiledi. Depremzedeler yeni bir deprem olur mu korkusuyla yaşıyor.

Ancak Hatay ve Adana'da yaşayan vatandaşlar için konuyla ilgili devletin resmi makamları ve AFAD'dan resmi bir açıklama gelmedi. Artçı depremlerin devam ettiği bölgede hasarlı binalara girilmemesi tavsiye ediliyor.

KANDİLLİ SON DEPREMLER

BAZI BİNALARDA ÇATIRTI SESLERİ GELİYOR

A Haber Muhabiri Mehmet Geçgel "Çökme riski olan binalar var."

"Bazı binalarda çatırtı sesleri geliyor." ifadelerini kullandı.

YIKILAN BİNA VAR MI?

Yaşanan deprem sonrası hasarlı binalar yıkıldı, ortalık toz duman kapladı.

ENKAZ ALTINDA KALAN VAR MI?

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. enkaz kaldırma çalışmaları sebebiyle yaşanan son depremle enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.

DİĞER ÜLKELER DE HİSSETTİ!

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı da salladı. Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

"BAZI İHBARLAR ALDIK"

Hatay Valisi Rahmi Doğan 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem sonrası açıklama yaptı. Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor" dedi.

"HASARLI YAPILARA GİRMEYİN"

Deprem sonrası AFAD'dan 'önemli' koduyla bir uyarı yayımlandı. Yapılan açıklamada, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin" ifadelerine yer verildi.

TUSUNAMİ UYARISI ŞAŞIRTTI

Hatay'da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi tsunami uyarısı verdi. (EMSC)

"BİNALAR GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YIKILDI"

A Haber'den Emine Kavasoğlu Hatay'daki depremin ardından bölgedeki ilk izlenimlerini paylaştı.

"Araçla hareket ederken sağa sola savrulmaya başladık. İnanılmaz bir toz bulutu oldu. Bölgede elektrikler tamamen kesilmiş durumda. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyordu ama yıkılmayan binaların gözümüzün önünde yıkıldığını gördük"

AFAD'DAN TSUNAMİ UYARISI!

AFAD: Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm'e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ VE ŞİDDETİ NASIL BELİRLENİR?

Deprem şiddetinin değerlendirilmesi için "Şiddet Cetvelleri" kullanılır. Bu şiddet cetvelleri uzun yıllara bağlı olan verileri değerlendirerek hazırlanır. Bu cetveller tüm her şeyin depreme verdiği tepkiye, depremin onlara etki etme derecesine bağlı olarak bu şeyleri değerlendirir.

İKİ HASTANE TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalar tedbir amaçlı tahliye edildi.

TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI

AFAD: Hatay'daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır.

"28 İHBAR 8 YARALI VAR, TSUNAMİ ALARMI KALDIRILDI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, açıklamasında "Şu ana kadar 28 ihbar aldık, 8 yaralımız var. Karaçay Barajı'nda ön alınan bilgiler çerçevesinde herhangi bir risk olmadığını gördük. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalara girmemelerini rica ediyoruz. Lütfen girmeyin, sevenlerinizi, çocuklarınızı, yakınlarınızı, milletimizi düşünün. Cana gelmesin. Tsunami riski ortadan kalktı." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: SAMANDAĞ VE DEFNE'DE YIKIM BİLGİSİ VAR! BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Samandağ ve Defne'de yıkım olduğu bilgisini aldık. Samandağ'da bir kadın başına taş düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Defne ilçesinde enkazda kalan 4 kişi var. Biri çıkarıldı diğerleri için çalışmalar sürüyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI REFİK ERYILMAZ: BAZI BİNALAR YIKILDI

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, "Bütün elektrikler kesildi. Ağır hasarlı olan binaların bir kısmı yıkıldı. Bazı binalarda vatandaşlarımızın olabileceğine dair bilgiler aldık. Arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Şu anda bir telaş var." şeklinde bir açıklama yaptı.