Hatay'da yıkılan binaların deniz kumu harcıyla yapıldığı ortaya çıktı! Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

Depremin 9'uncu gününde acı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Hatay'da yıkılan binaların harcında deniz kumu ve midye bulunduğu belirtildi.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2023, 16:02 Güncelleme 14 Şubat 2023, 16:26
Hatay’da yıkılan binaların deniz kumu harcıyla yapıldığı ortaya çıktı! Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerindeki 7.7 ile 7.6 büyüklüğünde depremlerde can kayıpları, yaralı sayısı ve yıkılan binalar on binleri geçti. 10 şehir, büyük felaketi yaşadı. Bölgelerde, ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ederken, acı gerçekler de ortaya çıkmaya başladı.

MARMARA DEPREMİNDE DE BİNALAR DENİZ KUMUYLA YAPILMIŞTI
1999 yılında gerçekleşen ve büyük yıkıma yol açan Marmara Depremi'nin ardından yapılan çalışmalarda, binaların deniz kumuyla yapıldığı ortaya çıkmıştı. Kahramanmaraş merkezli iki depremin büyük yıkım yarattığı 10 ildeki yapılarda da benzer maddeler bulundu.

Binaların harcında deniz kumu ve midye kullanılmış | VİDEO

YAPILAR 10 DAKİKADA DELİNDİ
Arama kurtarma çalışması yapan gönüllüler, normalde 2-3 saatte delinmesi gereken yapıların 10 dakikada delindiğini fark etti.

DENİZ KUMU VE MİDYE KULLANILMIŞ
Bunun ardından 4 enkazda yapılan çalışmalarda deniz kumu ve midyenin kullanıldığı anlaşıldı. Binaların yapısını görüntüleyen ekiplerin sosyal medyada paylaşması üzerine vatandaşlar, binaları yapan müteahhitlere büyük tepki gösterdi.

134 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI
Bu gelişmelerin ardından bu ihmale sebebiyet veren şüphelilere yönelik çalışmalarda sürüyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yıkılan binalarda sorumluluğu olduğu iddia edilen 134 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, üçünün tutuklandığını açıklamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN