Rozeti Başkan Erdoğan taktı! Osmanlı'ya saldıran Tunç Soyer'e haddini bildiren Emre Ustaosmanoğlu AK Parti'ye katıldı

Son dakika haberleri...CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Osmanlı’yı hedef alan sözlerine karşı çılktığı için Saadet Partisi tarafından Eyüp Sultan İlçe Başkanlığı görevinden alınan Emre Ustaosmanoğlu AK Parti'ye katıldı. Emre Ustaosmanoğlu'nun rozetini Başkan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2023, 16:15 Güncelleme 04 Şubat 2023, 13:00
Rozeti Başkan Erdoğan taktı! Osmanlı’ya saldıran Tunç Soyer’e haddini bildiren Emre Ustaosmanoğlu AK Parti’ye katıldı

İÇİNDEKİLER

Son dönemde İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Balıkeskir Milletvekili İsmail Ok gibi isimlerin geçtiği AK Parti saflarına flaş bir isim daha katıldı.

CHP'Lİ TUNÇ SOYER VE TARIK BALYALI'YA AYAR VEREN USTAOSMANOĞLU AK PARTİ'DE
Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın skandal ifadelerle Osmanlı Devletine saldırmasına karşı çıktığı için Saadet Partisi tarafından Eyüp Sultan İlçe Başkanlığı görevinden alınan Emre Ustaosmanoğlu AK Parti'ye katıldı.

ROZETİ BAŞKAN ERDOĞAN TAKTI
Emre Ustaosmanoğlu'nun rozetini Başkan Recep Tayyip Erdoğan taktı.

İşte Soyer ve Balyalı'nın skandal ifadeleri ve Ustaosmanoğlu'nun o tepkisi...

TUNÇ SOYER VE TARIK BALYALI'NIN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ
İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz yıl İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönünü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Osmanlı'yı hedef aldı ve "Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler" iddiasında bulundu. Tunç Soyer, konuşmasında Yunan'ın adını dahi anmadı.


İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin'e hakaret etti ve "Kendisini İngiliz'e teslim etmiş, bu ülkeden kaçmış, Milli Mücadele'nin karşısında durmuş. Vahdettin bizim için bir haindir" iddiasında bulundu.

USTAOSMANOĞLU'NUN TEPKİSİ
Emre Ustaosmanoğlu, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı Tarık Balyalı'nın Osmanlı ve padişah Sultan Vahdettin'e yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Eyüp Sultan İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmî hesabından Tunç Soyer ve Tarık Balyalı'yı eleştirmiş ve "Bu millet 9 Eylül'de Tunç Soyer'in dedelerini nasıl denize döktüyse bu zihniyeti de denize dökecektir" ifadelerini kullandı.

Emre Ustaosmanoğlu'nun açıklamaları şöyleydi:


"Bir kaç kişi bir araya gelince içindeki canavarı hortlatan, Osmanlı'nın şanlı tarihine ve ecdadımıza hakaret eden. Bu toprakların değerleriyle uzaktan bile alakası olmayan Tunç Soyer ve hesap sorması gereken öncelikle CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur."

"Sonrasında zaten bu millet 9 Eylül'de Tunç Soyer'in dedelerini nasıl denize döktüyse bu zihniyeti de denize dökecektir. Unutmayın!"


"İBB Meclisi Sultan Vahdettin'e hakaret etme yeri değildir. Osmanlının mirası bu topraklarda Osmanlıya hakaret edenlerin yeri yoktur. Bu hainleri çatısı altında barındıranlarda aynı ihanetin içerisindedir. Tarık Balyalı'ya bu milletten özür dile yada istifa et."


"Biri ecdadıma sövdü mü yanar ta ciğerim... Tarihimize ve ecdadımıza saldırma cesaretini gösterenler karşısında dün susmamıştık, bugünde susmayız, susmayacağız."

SAADET PARTİSİ GÖREVDEN ALDI

Emre Ustaosmanoğlu'nun CHP'li isimlere tepki göstermesi sonra Saadet Partisi tarafından görevden alınmıştı.