SON DAKİKA | Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem! AFAD, Kandilli deprem detayları

Son dakika haberine göre Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin saat 06.36'da yaşandığı ve merkez üssünün Sivrice ilçesi olduğu açıklandı. AFAD bölgede şu an için bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtirken, A Haber canlı yayınına katılan Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan da "Şu an ilçede yıkım gibi olumsuz bir durum yok." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2023, 06:46 Güncelleme 15 Ocak 2023, 09:35
SON DAKİKA | Elazığ’da 4,9 büyüklüğünde deprem! AFAD, Kandilli deprem detayları

İÇİNDEKİLER

Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.36'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin, yerin 17,9 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi.

Depremin ardından 23 artçı sarsıntı kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada ise deprem sonrası ekiplerin bölgeye ulaştığı aktarıldı.

Bölgedeki çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "An itibariyle ekiplerimiz bölgeye intikal etmiş olup, olumsuz herhangi bir ihbar bulunmamaktadır. Tarama çalışmalarımız devam etmektedir."

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA
AFAD'dan yapılan açıklamada bölgede herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği belirtilirken, "Elazığ ili Sivrice ilçesinde saat 06.36'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz bir ihbar bulunmamakta; ilgili birimlerimiz ile saha taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"OLUMSUZ DURUM YOK"
A Haber canlı yayınına katılan Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, "Şu an herhangi bir olumsuzluk yok. Köylerle de haberleşmeye çalışıyoruz. Şu an ilçede yıkım gibi olumsuz bir durum yok." açıklamasında bulundu.

3 YIL ÖNCE DE DEPREM OLMUŞTU
Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020'de büyük bir deprem meydana gelmişti. 6,5 büyüklüğünde meydana gelen bu depremde 41 kişi hayatını kaybederken, 1607 kişi ise yaralanmıştı.

AFAD ELAZIĞ DEPREMİ DETAYLARI

AFAD SON DEPREMLER

KANDİLLİ SON DEPREMLER