Son dakika! Çırağan Sarayı'nda yangın çıktı

Son dakika haberi: İstanbul Beşiktaş'taki Çırağan Sarayı'nda otel bölümünde tadilat sırasında üçüncü katta yangın çıktı. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Otelde bulunanlar ve işçiler tahliye edildi. Yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Yangın nedeniyle araç trafiğine kapatılan cadde yeniden trafiğe açıldı. Yangına ilişkin açıklama yapan Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, olayda can kaybının olmadığını söyledi. Yangının elektrik panosunun patlaması sonucu çıktığı iddia edildi. İBB'den yapılan açıklamada ise dumandan etkilenen 10 işçinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2022, 11:14 Güncelleme 09 Aralık 2022, 13:33
Son dakika! Çırağan Sarayı’nda yangın çıktı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre İstanbul Beşiktaş'taki Çırağan Sarayı'nda yangın çıktı.

Çırağan Caddesi'ndeki Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un ötel bölümünün dördüncü katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Balkonlardan dumanların yükseldiği yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Otelde konaklayanlar tahliye edilirken, caddeyi kaplayan yoğun duman Anadolu Yakası'ndan da görüldü.

YANGIN KONTROL ALTINDA
Söndürme çalışmalarına katılmak üzere çevre ilçelerden itfaiye ekipleri de bölgeye gönderildi. Balkonlardan duman yükseldiği yangına Beyoğlu, İstinye, Şişli ve Beşiktaş itfaiyesine bağlı 20 araçla müdahale edildi. Alevlere denizden de müdahale yapıldı. Yangının kontrol altına alındığı belirtildi. Binadaki soğutma çalışmalarının da tamamlandığı bildirildi.

3 İŞÇİ DUMANDAN ETKİLENDİ
Binaya giren itfaiye ekipleri, bina içerisinde kalan olup olmadığını kontrol edilirken yangında 3 işçi dumandan etkilendi. İlk müdahaleleri olay yerindeki ambulansta oksijen verilerek yapıldıktan sonra hastaneye kaldırılan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ÇIRAĞAN CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI
Söndürme çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılmış, bu nedenle bölgede trafik yoğunluğu oluşmuştu. Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından cadde araç trafiğine açıldı.

KAYMAKAMDAN İLK AÇIKLAMA
Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da yangının ardından olay yerine geldi. Yangına ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymakam Bakan, "Saat 10.55'de otelimizde tadilat yapılan kısmında bir yangın oluştu. Bu yangına anında bütün ilçe belediyelerimizle birlikte itfaiye ekibi ve otelin kendi ekibi müdahale etti, emniyet ekiplerimiz gerekli önlemleri aldı" dedi.

CAN KAYBI YOK
Yangının tadilat gören otelin 3. katında çıktığını belirten Önder Bakan, yangının sebepleri konusunda itfaiye raporlarının çıkacağını belirterek şunları söyledi:



"Önemli olan can kaybının olmaması. İstanbul'un gözbebeğinde, Boğaz'ın en nadide noktalarında en kıymetli alanlarımızdan bir tanesi. 3 işçimiz burada etkilendi. Onlardan ikisi kendi gayretleriyle ayrıldılar. Biri ambulansta oksijen takviyesi yapılıyor. Hayati tehlikesi yok. Yangın kontrol altına alındı. Otel kısmında saray kısmında değil"

TARİHİ YAPININ GİRİŞ KAPISI İSLE KAPLANDI
Tarihi Çırağan Sarayı'nın giriş kapısı yangın nedeniyle zarar gördü. İstanbul'un simgesi olan yapının giriş kapısı isle kaplandı. Yangın sırasında otelden siyah duman yükselirken, yangının söndürülmesinin ardından Çırağan Sarayı'nın kapısının isle kaplandığı görüldü.

'ELEKTRİK PANOSUNDAN ÇIKTI' İDDİASI
Öte yandan yangının çıkış nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken İHA'da yer alan habere göre elektrik panosunun patlaması sonucu yangın çıktı.

İBB: DUMANDAN ETKİLENEN 10 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Yangınla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada da soğutma ve duman tahliye çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Açıklamada, yangında, otel müşterisi 139 kişinin otel yönetimi tarafından, tadilat işçisi 10 kişinin ise itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildiği, dumandan etkilenen 10 kişinin sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

"İNGİLİZCE 'İMDAT' DİYE BAĞIRIYORLARDI"
Görgü tanığı Nur Ergül, turistlerin otelde mahsur kaldığını gördüğünü belirterek, "Otelden alevler çıktı. Müşteriler balkona çıktı. İngilizce 'imdat' diye bağırıyorlardı. 2 kişi bir balkonda gördüm, 1 kişi başka balkonda gördüm, alt katta da 3 kişi vardı. Telefon ettim, itfaiye geldi. Merdivenleri uzattılar o şekilde indirdiler. İnenler yaralı değildi. Tadilat sürecinde hiçbir şey yoktu. Ben Ortaköy'de oturuyorum ara sıra gelip lobide çay içiyoruz" dedi.


Görgü tanığı Nur Ergül

"HER YER KARANLIK OLDU"
Otelin 100 metre ilerisinde veteriner kliniğinde çalışan Merve Koçbey, "Olayı gördüğümde henüz itfaiye ekibi gelmemişti. Çok duman vardı, her yer karanlık oldu. Polisler koşmaya başladı" diye konuştu.

"TRAFO PATLADIĞINI SÖYLEDİLER"
Erol Cevahir, "Aşağıda trafo patladığını söylediler. Bir kişi dumandan zehirlenmişti. Yaklaşık 1 aydır tadilattaydı, oradan geçiyordum kalabalığı gördüm. Yandığını anladım" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN