CHP'li Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın "cemaate selam" provokasyonu kısa sürdü! Bakan Akar: Bizim envanterimizde bu yok

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın mühimmatın üzerinde "cemaate selam" yazısının yer aldığı fotoğraf üzerinden provokasyon grişimine soyunmuştu. Öte yandan bu provokasyon girişimine CHP tarafından fonlanan mangır medya ise çanak tutmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, iddialar üzerine çok net bir açıklamada bulundu. Akar ,"Bahsedilen roketle ilgili iddialar 2020'de bir daha çıkmış. Bunun bizimle alakası olmadığını söylemişiz. Bizim envanterimizde bu yok, böyle bir şey yok, yok" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2022, 19:32 Güncelleme 09 Aralık 2022, 19:54
CHP’li Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın cemaate selam provokasyonu kısa sürdü! Bakan Akar: Bizim envanterimizde bu yok

İÇİNDEKİLER

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, TBMM Genel Kurulu'nda; TSK mühimmatının üzerinde bir cemaate selam içeren yazılar olduğu iddiasıyla provokasyona soyunmuştu.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a "Benim bildiğim Türk Silahlı Kuvvetleri, Mustafa Kemal'in ordusudur, selam verilecek bir yer varsa sarı saçlı, mavi gözlü dev adamın yattığı Anıtkabir'dir. Eğer, böyle bir şey varsa çıkın yalanlayın, ben de size teşekkür edeyim" ifadelerini kullanmıştı.



SÖZ KONUSU İDDİAYA NEDEN OLAN FOTOĞRAF



BÖYLE BİR ŞEY YOK!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mühimmatın üzerinde "cemaate selam" yazısının yer aldığı iddialarına ilişkin, "Bahsedilen roketle ilgili iddialar 2020'de bir daha çıkmış. Bunun bizimle alakası olmadığını söylemişiz. Bizim envanterimizde bu yok, böyle bir şey yok, yok" dedi.



TBMM Genel Kurulunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında söz alan CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, sosyal medyada yer alan Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgesinde çekildiği ve üzerinde "cemaate selam" yazısının yer aldığı mühimmata ilişkin iddiaları hatırlattı. "Böyle bir şey varsa çıkın yalanlayın, ben de size teşekkür edeyim" diyen Bayraktutan'a Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde öyle bir mühimmat yok" karşılığını verdi.



2020 YILINDA BİR KEZ DAHA ORTAYA ATILDI
Söz konusu iddiaya konu olan fotoğrafın 2020 yılında bir kez ortaya atıldığına dikkati çeken Akar, "Bir varsayım üzerine hüküm veriliyor, muhakeme yapılıyor, çok yanlış. Bahsedilen roketle ilgili iddialar 2020'de bir daha çıkmış. Bunun bizimle alakası olmadığını söylemişiz. Bizim envanterimizde bu yok, böyle bir şey yok, yok" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN