Son dakika: Öztürk Yılmaz Ankara'daki ofisinde bıçaklandı! Sağlık durumu nasıl? Saldırının detayları belli oldu

Son dakika haberi... Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. Yılmaz olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı. Gelişmeleri aktaran A Haber Muhabiri Murat Sekban, "Yılmaz, çalışmalarına genel merkezde devam ediyordu. Sekreterinin yanında bir kişi vardı. O kişi Öztürk Yılmaz'ın yanına girdi, bir süre içeride kaldıktan sonra bağırışlar üzerine sekreter odaya girdi. Yılmaz, yerde bıçaklanmış şekilde bulundu. Sağlık durumu iyi" dedi. Eminiyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında saldırıyı gerçekleştiren failin Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yakalandığını duyurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından teslim alınan saldırgan Ankara'ya götürüldü.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2022, 17:27 Güncelleme 07 Aralık 2022, 22:12
Son dakika: Öztürk Yılmaz Ankara’daki ofisinde bıçaklandı! Sağlık durumu nasıl? Saldırının detayları belli oldu

İÇİNDEKİLER

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'daki Atatürk Bulvarı'nda bulunan ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Partililer saldırgana müdahale ederken Yılmaz, hastaneye kaldırıldı.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yenilik Partisi'nden yapılan açıklamada, "13'üncü Cumhurbaşkanlığı adayı ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı" denildi.

Fotoğrafta: Saldırıya uğrayan Öztürk Yılmaz'a sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale

SAĞLIK DURUMU NASIL?
Gelişmeleri aktaran A Haber Muhabiri Murat Sekban, "Yılmaz, çalışmalarına genel merkezde devam ediyordu. Sekreterinin yanında bir kişi vardı. O kişi Öztürk Yılmaz'ın yanına girdi, bir süre içeride kaldıktan sonra bağırışlar üzerine sekreter odaya girdi. Yılmaz, yerde bıçaklanmış şekilde bulundu. Saldırgan olay yerinden kaçtı. Sağ kalçasından aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Şimdilik sağlık durumunun iyi olduğunu biliyoruz." dedi.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?
Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz 1970 tarihinde Ardahan'da dünyaya gelmiştir. Babasının adı Şerafettin, annesinin adı ise Hanımana'dır. Öztürk Yılmaz, Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya ( Daire Başkanı) Daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı) olarak görevler yapmıştır.



Öztürk Yılmaz Yurtdışında ise, Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde müsteşar olarak çalışmıştır. 2013 yılında Musul Başkonsolosu, 2015 yılında Tacikistan Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Öztürk Yılmaz Büyükelçi olarak görevinden ayrılmış ve CHP Ardahan Milletvekili olarak TBMM 'ne girmiştir. Öztürk Yılmaz AB'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yapmıştır.

Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz, Evli ve üç çocuk babasıdır. Çok iyi İngilizce ve Rusça bilmektedir.



SALDIRGAN BOLU'DA YAKALANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" ifadelerine yer verdi.

SALDIRGAN, ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ
Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alınan saldırgan Serhat K., daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından teslim alındı. Şüpheli, polis ekibi tarafından Ankara'ya götürüldü.


ÖZTÜRK YILMAZ O ANLARI ANLATTI
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, bıçaklı saldırıya uğradığı anı anlattı. Parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğrayan ve Güven Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yılmaz, olay anını anlattığı videoda, bıçaklı saldırıda bulunan kişinin Tuzlucalı olduğunu, İstanbul Küçükçekmece'de oturduğunu söylediğini aktardı. Kişinin kendisiyle tanışmaktan büyük onur duyduğunu söylediğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Konuştuk beş dakika. Benim bu arada görüşmelerim var. Çok teşekkür ettim. İsterseniz size bir kahve ikram edeyim dedim. 'Olur, kahvenizi içmekten mutlu olurum.' dedi. Arkamı döndüm, bıçağı çekti, direkt boğazıma çekmeye çalıştı. O arada fark edip ani bir hareket yapınca bu defa arkadan dört defa üst üste vurdu ve kaçtı. Kaçarken peşine düştüm. Arkadaşlarımız da peşine düştü, iki bayan arkadaşımız vardı. Ondan sonra da kaçtı, gitti. Olay bu."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN