Taksim'deki kalleş saldırıda YPG parmağı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu: Fotoğraflar ele geçirildi

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve 6 vatandaşımızın şehit olmasına debap olan kalleş saldırıda YPG'nin parmağı olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi" açıklamasında bulundu. Bayrampaşa, Harem ve Anıtkabir'e yapılması planlanan saldırıları engellediklerini duyuran Bakan Soylu, Bayrampaşa için "Eğer biz saldırganı yakalamamış olsaydık Bayrampaşa Forum AVM'de tarihin en büyük patlamalarından birisi gerçekleşmiş olacaktı" dedi. Taksim'de 6 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrası kaçan Bilal Elhac Maoas adlı teröristin PYD/YPG terör örgütü adına Suriye'de faaliyet gösterirken çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2022, 22:36 Güncelleme 28 Kasım 2022, 14:57
Taksim’deki kalleş saldırıda YPG parmağı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu: Fotoğraflar ele geçirildi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un kalbi Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen alçak saldırıda 6 vatandaşımız şehit olmuş ve 81 kişi de yaralanmıştı.

İçişleri Bakanı Soylu, Twitter'de katıldığı sohbet odasında İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu, "2020-2022 yılları arasında Türkiye'de yapılmak üzere Suriye'de planlanan 81 terör saldırısı girişimi engellendi." dedi.


Fotoğrafta: Taksim bombacısı Albashir'in sözde eşi Bilal Hassan

Bakan Soylu, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi" dedi.

İŞTE O HAİNİN FOTOĞRAFI
Taksim'de 6 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrası kaçan Bilal Elhac Maoas adlı teröristin PYD/YPG terör örgütü adına Suriye'de faaliyet gösterirken çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

Bilal Elhac Maoas'ın 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısını organize ettiği ve patlayıcıyı temin ederek kadın terörist Ahlam Albashır'a verdiği belirtiliyor. Bilal Elhac Maoas'ın saldırı sonrası yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.



"TARİHİN EN BÜYÜK PATLAMASI"
İçişleri Bakanı engellenen saldırılara ilişkin de çok çarpıcı bir detay paylaştı.

Bayrampaşa, Harem ve Anıtkabir'e yapılması planlanan saldırıları engellediklerini duyuran Soylu, Bayrampaşa için "Eğer biz saldırganı yakalamamış olsaydık Bayrampaşa Forum AVM'de tarihin en büyük patlamalarından birisi gerçekleşmiş olacaktı" şeklinde konuştu.



Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;


2020-2022 yılları arasında 81 saldırı girişimi engellendi.

Teröristler Şanlıurfa etrafından bir paramotor denemesi yaptı. O paramotor denemesinde hemen bütün sistemler ayağa kalktığı için başarılı olamadılar ve geri dönmek zorunda kaldılar. İzlerini kaybettirdiler.

"ÖNEMLİ PLANLAMALAR HASEKE'DE YAPILIYOR"
Orada Münbiç var, orada Kobani var, orada Kamışlı var, orada Tel Rıfat var orada Tel tamir var, orada Ayn İsa var. Buradan bir şey daha söylüyorum örgütün en önemli planlamalarının yapıldığı yer Haseke'dir.



ENGELLENEN SALDIRILAR

Harem ve Bayrampaşa eylemleri... Eğer biz saldırganı yakalamamış olsaydık Bayrampaşa Forum AVM'de tarihin en büyük patlamalarından birisi gerçekleşmiş olacaktı.

Harem... Suriye'de PKK terör örgütünün koordine ettiği ve aktarım yaptığı tespit edilen İbrahim, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

Sigara paketlerine gizlenmiş 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı.

Mesela Ankara'da yak yakaladığımız Anıtkabir'i patlatacak, Anıtkabir'in keşfini yapan, ondan sonra bir eylemci vardı.

O da bir DEAŞ eylemiydi.

HDP'Lİ BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI
HDP'li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunu defalarca dile getirdi. Bir çember sürekli olarak şunu ortaya koydu: Dediler ki; Bu antidemokratik... İspanya yapınca, Fransa görevden alınca, İtalya, Yunanistan yapıp kayyum atayınca... Diğer ülkeler bunları yapabilecekler. Ama Türkiye; Teröre bulaşmış, diğer faaliyetlere bulaşmış bölücülüğe bulaşmışlara karşı adım atınca bunu gerçekleştiremeyecek. Var mı böyle bir şey? Neden? Çünkü burada oyunu kurmak isteyenler böyle istiyorlar da onun için" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN