Konya barınak katliamı videosu sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Başkan Erdoğan açıkladı! 'Tutuklandılar!' Köpekleri kürekle öldüren görevliler CEZAEVİNDE!

Konya'da çekilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Barınakta çekilen videoda bir köpek kafasına kürekle vurularak öldürüldü. Çok sayıda ünlü ismin de tepki gösterdiği olay sonrası Konya Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Peki, Köpekleri kürekle öldüren görevliler TUTUKLANDI MI? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 25 Kasım 2022, 09:30 Güncelleme 26 Kasım 2022, 16:40
Konya barınak katliamı videosu sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Başkan Erdoğan açıkladı! ’Tutuklandılar!’  Köpekleri kürekle öldüren görevliler CEZAEVİNDE!

İÇİNDEKİLER

Konya'da Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Çekilen görüntüler hakkında açıklama geldi. Peki, Konya barınak olayı nedir? Köpekleri kürekle öldüren görevliler TUTUKLANDI MI? İşte merak edilenler!

KÖPEĞE EZİYET EDENLER TUTUKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Konya'da köpeğe işkence eden zanlıların tutuklandığı belirtildi.

BARINAKTA KÖPEĞE ŞİDDET

Aslında ülkemizin en modern tesisi olan belediyemizin hayvan barınağında görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri üzüntüyle takip ettik. Haklarında adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış, bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır.

''KİMSE HAYVANLARA EZİYET EDEMEZ''

Kimse hayvanlara eziyet edemez. Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir. Onlara asla eziyet etmeyeceğiz, kötü davranmayacağız.''

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Milyonlarca kullanıcının tepki gösterdiği durum bir anda sosyal medya uygulaması olan Twitter'da en çok konuşulanlar arasında ilk sıraya yükseldi. Çok sayıda ünlü ismin de tepki gösterdiği olay sonrası Konya Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Belediye söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade ederek, "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır" denildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi sorumlu şube müdürünün görevden uzaklaştırılması ve olaya karışan işçilerin iş akdininin feshedilmesine ilişkin alınan kararı paylaştı. Sosyal medyada duyurulan karar, "Medyada yayınlanan görüntülerle ilgili sorumlular hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Konu hassasiyetle takip edilmektedir." ifadesiyle paylaşıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntünün ardından barınakta Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inceleme başlatıldı.

TEPKİLER KARŞILIK BULDU
Sosyal medya kullanıcıları yaşananlara sert bir dille tepki göstererek bu saldırıyı gerçekleştirenler için harekete geçilmesi talebinde bulundu.

Sorumlular hakkında Büyükşehir Belediyesi ve savcılık tarafından harekete geçilmesiyle bir nebze olsun yürekler ferahladı.