Son dakika: AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Azerbaycan'da trafik kazası geçirdi!

Son dakika haberi! Başkan Erdoğan’ın Azerbaycan programı kapsamında Karabağ’da bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, trafik kazası geçirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Binali Yıldırım, "Allah'a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız. Dua eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Yıldırım ambulans uçakla İstanbul’a getirildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Erdoğan'ın akşam saatlerinde Yıldırım'ı hastanede ziyaret edeceğini açıkladı. Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Binali Yıldırım ve Şaban Ayrım'ı hastanede ziyaret etti.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2022, 20:08 Güncelleme 21 Ekim 2022, 16:15
Son dakika: AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Azerbaycan’da trafik kazası geçirdi!

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'da dün trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ı taşıyan ambulans uçak İstanbul'a ulaştı.


BAŞKAN ERDOĞAN AKŞAM SAATLERİNDE ZİYARET EDECEK
AK Parti Sözcücü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "İnşallah belli bir tedavi sürecinden sonra normal hayatlarına dönecekler." dedi. Çelik, Başkan Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ı akşam saatlerinde ziyaret edeceğini açıkladı.


HASTALARIMIZIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK
Çelik, "Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili bizden sık sık bilgiler aldı. Kendisi de hasteneye ziyarete gelecek. Şu anda hastalarımız Türkiye'de. Hastalarımızın hayati tehlikesi yok." ifadelerini kullandı.

Bakü'den hareket eden, Yıldırım'ın yanı sıra kaza yapan araçta bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve koruma görevlisi Oğuzhan Demirci'nin de yer aldığı uçak, Atatürk Havalimanı'na indi.

Binali Yıldırım'ı Genel Havacılık Terminali'nde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, eski bakanlardan Ahmet Arslan çiçeklerle karşıladı.

TEDAVİSİ HANGİ HASTANEDE DEVAM EDECEK?
Yıldırım, Ayrım ve Demirci, bekletilen ambulanslarla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine gitmek üzere havalimanından ayrıldı.

AZERBAYCAN'DA KAZA YAPTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'ın programı kapsamında Karabağ'da bulunan Binali Yıldırım'ı taşıyan araç Cebrayıl'den dönüşte virajı alamayarak kaza yaptı.

İLHAM ALİYEV, BİNALİ YILDIRIM'A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ı Bakü'de tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.


Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Yıldırım'la bir süre sohbet eden Aliyev geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Aliyev ayrıca, Yıldırım'la birlikte kaza geçiren ve aynı hastanede tedavi gören AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve koruma görevlisi Oğuzhan Demirci'yi de ziyaret ederek acil şifalar diledi.

Kaza nedeniyle hava yastıkları açılan araçtan çıkarılan Yıldırım ve AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, helikopterle Bakü'ye sevk edildi. Yıldırım'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve Türkiye'ye dönüşü için helikopterle havalimanına götürüleceği aktarıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve korumasıyla AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, ambulans uçakla Türkiye'ye döneceklerini bildirmişti.



AMBULANS UÇAKLA TÜRKİYE'YE DÖNECEĞİZ
Çelik, sosyal medya hesabından, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederek, "Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım'ın, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Şamil Ayrım'ın ve koruma arkadaşımız Oğuzhan'ın sağlık durumları şükür iyi. Ambulans uçakla Türkiye'ye döneceğiz." ifadesini kullanmıştı.



A Haber muhabiri Agşin Kişiyev, kaza yerinden ilk görüntüleri kaydetti.



BAKAN KOCA SAĞLIK DURUMLARINI AÇIKLADI
Üzücü kazaya dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ilk açıklama geldi.

Bakan Koca, "Azerbaycan ziyaretinde olan Sn. Binali Yıldırım'ın korumasıyla milletvekili arkadaşımız Şamil Ayrım'ın da bulunduğu aracı kaza yaptı. Kendisiyle görüştüm. Üçünün de sağlık durumunun iyi olduğunu, kazayı hafif atlattıklarını öğrendim. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

"ALLAH'A ŞÜKÜR DURUMUMUZ İYİ"
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Binali Yıldırım, "Azerbaycan seyahatimiz sırasında bir trafik kazası geçirdik. Allah'a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız. Dua eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.



CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ı taşıyan aracın Zengilan Havalimanı yolunda kaza yaptığı, Yıldırım ve Ayrım'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a Azerbaycan ziyaretinde eşlik eden Yıldırım ve Ayrım'ın bulunduğu aracın Zengilan Havalimanı yolunda kaza yaptığı belirtildi.

Sağlık durumları iyi olan Yıldırım ve Ayrım'ın kontrol amacıyla sağlık ekipleri eşliğinde helikopterle Bakü'de bir hastaneye götürüldüğü aktarılan açıklamada, heyetteki AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Efkan Ala'nın Yıldırım ve Ayrım'a eşlik etmek üzere Bakü'de kaldığı, araç şoförünün de genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.



CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan programına eşlik eden AK Parti Genel Başkanvekilimiz sayın Binali Yıldırım'a, koruma müdürüne ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Şamil Ayrım'a, geçirdikleri trafik kazası dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Ayrıca Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Oktay'ı arayarak Yıldırım'ın bulunduğu hastaneye gittiğini ve doktorlarından bilgi aldığını, Yıldırım ve beraberindekilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu iletti.

Oktay da Asadov'a teşekkür ederek "Kardeş Azerbaycanlı doktorlarımıza güveniyorum." dedi.



ÖMER ÇELİK SAĞLIK DURUMLARINA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Binali Yıldırım, Şamil Ayrım ve korumanın sağlık durumuna ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yaptı. Çelik paylaşımında, "Bakü'de hastanedeyiz. Efkan Ala beyle beraber doktorlardan bilgi aldık şimdi. Genel Başkan Vekilimiz Sn Binali Yıldırım'ın, milletvekilimiz Sn Şamil Ayrım'ın ve koruma arkadaşımız Oğuzhan'ın sağlık durumları şükür iyi. Tedbir amaçlı bu gece hastanede gözetim altında olacaklar." ifadesini kullandı.


"DURUMU İYİ AMBULANS UÇAK YOLA ÇIKTI"
Canlı yayında açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, "Ciddi bir durumu yok. Hayati tehlikesi bulunmuyor. Türkiye'den ambulans uçak yola çıktı" dedi.

Ömer Çelik'in açıklaması şu şekilde;
"Buradaki doktorlarımız 'durum stabildir' derlerse ambulans uçakla Türkiye'ye geçeceğiz. Biraz daha gözetim altında bulunması gerekiyor derlerse doktorlarımızın tavsiyesine uyacağız. Şu an durumları gayet iyi Allah'a şükür, ciddi bir sıkıntı gözükmüyor. Sabaha kadar gözetim altında tutmak istiyorlar, tedbir gereği ihtiyaten bunu yapmak istiyorlar. Biraz evvel Sağlık Bakanımızla görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Efkan Bey'le birlikte Binali ve Şamil Bey'in iyileşmesine kadar burada kalacağız. Koruma arkadaşımızı da gördük, Oğuzhan arkadaşımız da gayet iyi. Şoför arkadaşımız, Azeri arkadaşımızın durumunun iyi olduğu söylendi. Sayın Aliyev, başhekimimiz, burada Türkiye'den mezun olan doktor arkadaşlarımızla tanıştık. Takip ediliyor. Allah'a şükürler olsun şu anda durumları iyi. Bugün itibariyle gözetim altında tutmak istiyorlar. Yaptıkları tetkiklerde herhangi sorun görmediler. Kazaya, çarpmaya bağlı olarak istirahat etmeleri gerekiyor. Buna karar vermek için sabaha kadar bir gözetim altında ihtiyaten tutulacaklar. Sabah yeniden bir değerlendirme yapılacak. Telaş edilecek, herhangi sıkıntı oluşturacak durum olduğu değerlendirilmiyor. İnşallah tez zamanda sıhhat diliyoruz. Sayın Aliyev'le geldik, kendisi çok yakından ilgilendi. Teymur Bey bakanımız burada. Hepimize geçmiş olsun, Allah herkesi esirgesin, herkese sağlık versin.".



KAZA SONRASI ARACIN DURUMU
Binali Yıldırım'ın aracının kazası sonrası paylaşılan görüntüsünde kazanın ciddiyeti gözler önüne serildi.

İLK GÖRÜNTÜLER
Azerbaycan'da geçirdiği trafik kazası sonrası Binali Yıldırım ve Şamil Ayrım'ın ilk görüntüleri.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN