Asılsız iddialarla TÜGVA’yı hedef göstermişti! Cumhuriyet’in yalan manşetine tazminat kararı

Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye Gençlik Vakfı’nı (TÜGVA) hedef alan manşet haberine ilişkin tazminat cezası ödemeye mahkul edildi. TÜGVA’dan yapılan açıklamada Cumhuriyet Gazetesi, vakfımız hakkında yaptığı yalan, yanlış ve iftira dolu haberleri sebebiyle, mahkeme kararıyla tazminat ödemeye mahkûm edildi.” İfadesi kullanıldı.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2022, 18:53 Güncelleme 19 Ekim 2022, 22:12
Asılsız iddialarla TÜGVA’yı hedef göstermişti! Cumhuriyet’in yalan manşetine tazminat kararı

İÇİNDEKİLER

CHP yandaşı Cumhuriyet Gazetesi, milli vakıfları hedef alıp 23 Ekim 2021 tarihinde "Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi" başlıklı manşet haberinden dolayı tekzip yayınlamıştı.



TÜGVA, Cumhuriyet Gazetesi'nin vakıf hakkında yaptığı asılsız haberler nedeniyle tazminat ödemeye de mahkum edildiğini duyurdu.



"YALAN, YANLIŞ VE İFTİRA DOLRU HABERLERİ"
TÜGVA yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi, vakfımız hakkında yaptığı yalan, yanlış ve iftira dolu haberleri sebebiyle, mahkeme kararıyla tazminat ödemeye mahkûm edildi." ifadelerini kullandı.



15 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK
İstanbul 34. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmanın karar metninde şu ifadelere yer verildi: "15.000 TL manevi tazminatı dava tarihi olan 11.09.2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalardan müşterek ve müteselsil alınarak davacıya verilmesine, fazlaya ilişkin ise talebin reddine, sair hususların gerekçeli kararda değerlendirilmesine, dair taraf vekillerinin yüzlerine karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde mahkememize veya yargı çevresi dışında ise mahkememize gönderilmek üzere dengi bir mahkemeye verilecek dilekçe ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde başvurabilecek istinaf yasa yolu ile açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup, usulen anlatıldı."



VALİ YARDIMCISI İFADELERİN KENDİSİNE AİT OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ
Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun; Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetinde yer alan "Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi" şeklindeki ifadelerin şahsına ait olmadığını söylemişti.

Vali Yardımcısı Altun asılsız ithamlar üzerine sosyal medya hesabından şu açıklamaları yapmıştı:
Bitlis Vali Yardımcısı olarak görev yaptığım 2015-2016 dönemi ile ilgili bazı basın yayın organlardan çıkan haberlerde ismimin geçmesi nedeni ile kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Devletimizin şahsıma gösterdiği güven ve teveccühe layık olmaya çalışarak yaklaşık 17 yıldır Mülki İdare Amirliği mesleğini sürdürmekteyim.

2014, 2015 ve 2016 yıllarında Valilerimin de teveccühü ile Bitlis'te Vali Vekilliği ve Terörle Mücadele ve Göç koordinatörlüğü gibi önemli görevlerde bulundum. Devletimize ihanet eden başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm şer odakları ile layıkı ile mücadele ettim.

Nitekim 15 Temmuz 2016 hain darbe gecesi de Bitlis Vali vekili olarak vatansever kamu görevlileri ve halkımız ile birlikte darbeye karşı koydum ve darbecilerin tutuklanmasını sağladım.

Süre gelen bu mücadele esnasında bir çok kripto unsurun husumeti ile karşılaştığım ve bu husumetin hala devam ettiği de yadsınamaz bir gerçektir.

"KASITLIDIR"
Husumetten kaynaklı yaftalama ve mesnetsiz yakıştırmaların bazı haber siteleri ve gazetelerde TÜGVA ile zorlama bağlantılarla ilişkilendirilmeye çalışılarak habermiş gibi servis edilmesi son derece talihsiz olmakla birlikte kasıtlıdır da.

TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR VAKFI, İLİM YAYMA CEMİYETİ gibi Vakıf ve STK'lar kamu yararına çalışan dolayısı ile ülkemiz için faydalı nesiller yetiştirme gayreti içinde olan kurumlardır.

"MESNETSİZ NİTELENDİRMELER"
Böylesine güzide Vakıf ve STK'lar hakkında "paralel yapı, terör örgütü" gibi mesnetsiz nitelendirmeler yapılması ve konuya ismimin alet edilmek istenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumu açık yüreklilikle ifade etmek isterim.

Kamu oyuna saygı ile duyurulur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN