Bebek katili Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünde alçak provokasyon! Arbedede HDP'li Habip Eksik'in bacağı kırıldı

Bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 24'ncü yıl dönümünde izinsiz yürüyüş yapmak isteyen terör seviciler arasında HDP’li vekiller de vardı. Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP’li Ömer Öcalan, polis teşkilatını hedef alarak "Bu teşkilatın yapılandırmasında rol oynayacağız" dedi. Provokasyona ‘dur’ diyen polisin müdahalesi sırasında yaşanan arbedede HDP’li vekil Habip Eksik’in bacağı kırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye’de terörü araçsallaştırarak demokrasiyi istismarınıza asla izin verilmeyecektir. Bu kadar basit" dedi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2022, 20:38 Güncelleme 09 Ekim 2022, 22:45
Bebek katili Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümünde alçak provokasyon! Arbedede HDP’li Habip Eksik’in bacağı kırıldı

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Suriye'den ayrılmasının yıl dönümünü kutlamak isteyen terör seviciler, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürüyüş düzenlenmek istedi.

Vatandaşları provoke etmek isteyen HDP'de Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, yapılan yürüyüş sonrası açıklamalarda bulundu.

Öcalan, yaptığı açıklamada Türk polisini tehdit etmeye kalktı.

"TEŞKİLATIN YAPILANDIRMASINDA ROL OYNAYACAĞIZ"
Polis teşkilatının yapılandırmasında rol oynayacaklarını iddia eden HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, şu ifadeleri kullandı:

"Faşizme karşı mücadele edeceğiz. Halka hizmet etmeyen, AK Parti'ye hizmet eden bu teşkilatın da yapılandırmasında rol oynayacağız."

"BEN MİLLETVEKİLİYİM, EL KOL HAREKETİ YAPMA BANA"
Aynı zamanda HDP'li Ömer Öcalan, polislerle kısa bir tartışma yaşadı.

Öcalan, "Ben milletvekiliyim. El, kol hareketi yapma bana." diyerek tepki gösterdi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ
HDP'nin öncülüğünde düzenlenmek istenen yürüyüşe polis ekipleri müdahale etti. HDP'li vekillerin de yer aldığı arbede sırasında, en az 20 kişi gözaltına alındı.

HDP'Lİ VEKİL'İN BACAĞI KIRILDI
HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in yaşanan arbede bacağının kırıldığı sonrasında hastaneye kaldırıldığı belirtildi.



HDPKK'LI BULDAN POLİSLERİ HEDEF GÖSTERDİ
HDP'li Pervin Buldan sosyal medya hesabı Twitter üzerinden polisleri hedef alan alçak bir açıklamaya imza attı.

Buldan, "Bugün Yüksekova'da Iğdır Milletvekilimiz Habip Eksik polisler tarafından darp edildi ve ayağı kırıldı.Demokratik siyasete yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Nefret iklimini yaratanlara inat, herkesin nefes alabileceği demokratik bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz" dedi.




DEMOKRASİ İSTİSMARINA GEÇİT YOK!
HDPKK'lı Pervin Buldan'a yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bakan Soylu, "Aymazlık, utanmazlık, ahlaksızlık… Bebek katili Apo için yürümek, ne zamandan beri demokratik siyaset oldu? Türkiye'de terörü araçsallaştırarak demokrasiyi istismarınıza ASLA İZİN VERİLMEYECEKTİR. Bu kadar basit" ifadelerini kullandı.