CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sözleri fondaş medya TELE1, Halk TV ve Nevşin Mengü'den tepki çekti! Enver Aysever dakikalarca dalga geçti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam "başörtüsü" ile ilgili yaptığı baştan sonra riyakarlık kokan açıklamalara yandaşı medyadan büyük tepki geldi. Halk TV ve TELE1 gibi kanallarda hedef olan Kılıçdaroğlu ile Enver Aysever adeta dalga geçerken, Ayşenur Arslan da "başörtüsü" açıklamalasını eleştirdi. Nevşin Mengü ise Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını eğreti, gereksiz ve zamansız bulduğunu dile getirdi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2022, 15:50 Güncelleme 04 Ekim 2022, 20:01
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sözleri fondaş medya TELE1, Halk TV ve Nevşin Mengü’den tepki çekti! Enver Aysever dakikalarca dalga geçti

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti tarafından çözülen ve tartışma konusu olmaktan çıkarılan "başörtüsü" konusuyla ilgili yaptığı riyakar açıklamalar sonrası CHP yandaşı gazeteciler Kılıçdaroğlu'na büyük tepki gösterdi.

MANGIR MEDYASINDA GÜNDEM BAŞÖRTÜSÜ
Muhalif medyadaki programlarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsü" ile ilgili yaptığı açıklamalar gündem olurken, Kılıçdaroğlu ile adeta dalga geçildi.

Halk TV'de Ayşenur Arslan ile konuğu Bahattin Yücel'in yer aldığı programda Kılıçdaroğlu'nun sözleri değerlendirildi. Yücel, başörtüsü meselesinin Türkiye'nin temel sorunları arasında yer almadığını söylerken, CHP liderinin sözlerinin CHP'ye oy kaybettirebileceğine dikkat çekti.

Yücel konuşmasının devamında İran'da başörtüsünü çıkarmak için mücadele ettiğini söylerken , Türkiye'de ise AK Parti'nin "başörtüsü" ile ilgili bir baskı düzeni oluşturduğunu iddia etti. Bahattin Yücel sözlerinin devamında, "Bu konunun Türkiye'nin temel sorunu olduğu konusunda benim ciddi kuşkularım var. Umarım Kılıçdaroğlu bu konuyu çok iyi araştırmıştır. Çünkü bu seçmen üzerinde 'Ha AK Parti ha CHP, bir farkı yok' algısı oluşturur. CHP seçmeninden oy kaybedebilir." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLE DAKİKALARCA DALGA GEÇTİ
TELE1 ekranlarında yayınlanan programda ise Enver Aysever, Kılıçdaroğlu ile adeta dakikalarca dalga geçti. Aysever eleştirilerini imalar yoluyla dile getirdi. Aysever konuyla ilgili olarak şu sözleri söyledi: Bir mutluluk geldi bana, bir refah bir heyecan... Yani sanki cebimdeki para ikiye katlandı, sanki kadın hakları yeniden tesis edildi, sanki çocuklarımız tacizden, tecavüzden kurtuldu, sanki büyük yatırım yapıldı...

Kemal Kılıçdaroğlu başkan olunca, daha olmadan oy kaybetme pahasına türban sorununu çözecekmiş Sayın Kılıçdaroğlu...

"AMAN EFENDİM CANIM EFENDİM"
Öyle bir rahatladım ki, öyle bir mutlu oldum ki... İçimden Kılıçdaroğlu ile söyleşi yapıp 'Aman efendim, haklısınız efendim... O kadar haklısınız ki hiç bu kadarını görmedim. Hanımefendiye selamlar. Eminim o da bundan memnun olacaktır. Olmaz mı? Pardon efendim! Sayın Genel Başkan... Aman efendim canım efendim...' demek geldi içimden vallahi."

AYSEVER'DEN DAVUTOĞLU'NA: KÜÇÜK ENİŞTE
Konuya ilişkin sözlerini, Kılıçdaroğlu'na destek veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na da göderme yaparak bitiren Aysever, "Türkiye'nin en büyük sorunu bu. Daha büyük sorun ne olacak? Kim diyor bunu? Diyenler belli... Bakın; küçük enişte..." dedi.

ESKİ VEKİL DE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI
Kılıçdaroğlu bu çıkışıyla kendi yandaşlarını bile inandıramazken CHP tarafından fonlanan gazetecilerin yanı sıra eski milletvekili Emin Şirin de açıklamalara tepki gösterdi. Şirin, "Biraz anlamamış vaziyetteyim. Çünkü başörtüsü meselesi çoktan halloldu. Türkiye'de başörtüsü meselesine ilişkin verilecek kanun teklifi kalıp kalmadığını bilmiyorum." ifadeleriyle meselenin çözüldüğüne dikkat çekerken skandal ifadelerle yine başörtüsünü hedef aldı.



NEVŞİN MENGÜ SERT ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ
CHP ve Alman foncusu Nevşin Mengü de Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştirdi.

CHP liderinin adaylık için bu tarz girişimlerde bulunduğunu söyleyen Mengü, Türkiye'de başörtüsü sorunu olmadığını da dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesini zamansız ve gereksiz olarak niteyelen Mengü; "Burada ince bir çizgi üzerinden yürüyor CHP'liler. Kılıçdaroğlu'nun üzerinde eğreti duruyor bunlar. AK Parti yarın yeni anayasa isterse CHP ne yapacak? Oldu olacak samimi görünelim diye şeriat getirilsin. Samimiyetten coşalım." ifadelerini kullandı.

Mengü'nün açıklamaları şu şekilde;
"'AK Parti iktidara geldi, uzunca bir süre başörtüsü meselesini çözmedi' diyorlar. Sekülarist duruşu vardı, ordunun hamlesinden çekincesi vardı. O konuda hızlı davranmadı. Bugün, TSK'nın böyle bir duruşu yok hatta yer yer maşallah Devrim Muhafızları çizgisine geldiğini görüyoruz.

"BAŞÖRTÜSÜ SORUNU YOK AMA KILIÇDAROĞLU HAMLE YAPIYOR"
Başörtüsü sorunu yok şu an Türkiye'de Ama Kılıçdaroğlu böyle bir hamle yapıyor. Önüne bir de tespih ve Türkçülüğün Esasları kitabını koymuş. Ben de sizden biriyim, Türkçülüğü de İslam'ı da biliyorum gibisinden konuşmuş.



"ADAY OLMAK İÇİN KAPSAYICI BİR İMAJ İSTİYOR"
Burada ince bir çizgi üzerinden yürüyor CHP'liler. Burada risk şu; bunu daha önce de yaptı CHP. Bu dokunulmazlıklar zamanında yaptı. Kemal Bey de aday olmak istiyor, anlıyorum. Aday olmak için de kapsayıcı bir imajı olsun istiyor. Diğer partilerin tabanlarına mesaj vermek istiyor.

"KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEMLERİ EĞRETİ DURUYOR"
İmamoğlu aday olsun diye değil de söylediklerim; Ekrem Bey, Yasin okuyor namaz kılıyor vs. CHP'den eleştirenler vardı o dönemde de. 'Ne oldu laiklik vs.' diye ama İmamoğlu'nda eğreti durmuyordu. Üzerine daha çok oturuyordu. Kılıçdaroğlu'nun üzerine ne kadar oturuyor onu tartışırız.

"ÇABALARI GERİ TEPİYOR"
Vallahi eleştirmiş olarak eleştirmiyorum. Muhafazakarlardan daha muhafazakar bir şey söyleyeyim diye çabalıyorlar. Bunlar geri tepiyor.

"ZAMANLAMASINI VE BU HAMLEYİ ANLAMADIM"
Burada AK Parti şöyle derse, hodri meydan o zaman yeni anayasa yapalım derse, muhafazakar vatandaşların hakları için çoklu hukuk derse. Chp ne yapacak? Zamanlamasını ve bu hamleyi anlamadım.

"SAMİMİ GÖRÜNELİM DİYE ŞERİAT GELSİN"
Oldu olacak samimi görünelim diye şeriat getirilsin. Samimiyetten coşalım. Tehlikeli bir çizgi üzerinde yürüyor CHP.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN