Metrobüs değil arızabüs! Yandaşa ihale bakım yapılmayan araçlar dökülüyor! Biri daha yolda kaldı

Son dakika haberi | CHP'li İBB'nin yandaşa verdiği "bakım ve onarım ihalesi" sonrası bakımsız kalan ve sık sık arızalanan metrobüsler arasına bir yenisi daha eklendi. Avcılar'da dumanlar çıkararak arızalanan bir metrobüsteki yolcular tahliye edildi. Seferler bir süre aksadı.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2022, 23:09 Güncelleme 16 Ağustos 2022, 23:14
Metrobüs değil arızabüs! Yandaşa ihale bakım yapılmayan araçlar dökülüyor! Biri daha yolda kaldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Avcılar'da duman çıkararak arızalanan metrobüsün yolcuları tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Zincirlikuyu yönünde seyreden yolcu dolu metrobüs, Mustafa Kemal Paşa durağında henüz belirlenemeyen nedenle duman çıkararak arızalandı.

Metrobüsteki yolcular tahliye edilirken, araç duraktan uzaklaştırıldı.

Metrobüsteki arıza anı, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İHALE YANDAŞA GİTMİŞTİ
İstanbul'da son dönemde sürekli arızalanan otobüs ve metrobüsler nedeniyle gündem olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni metrobüslerinin ihalesinin arkasından Özgür Karabat ismi çıkmıştı. 60 yeni metrobüs aracının ihalesi, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Akia Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye verilmişti.


*Özgür Karabat

İBB yönetimi, İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesinin ihalesini verdiği Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete ayrıca 14 ihale daha vermişti. İBB Meclisi AK Parti Grubu da İmamoğlu, Karabat ve Ulaşım AŞ Genel Müdürü Remzi Baka'nın aynı karede görüldüğü fotoğrafları paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İETT otobüsleri için daha önce her garaj için değişik firmaların aldığı bakım ihalelerinin tamamının, bu dönemde tek bir firmaya verildiğini belirtmişti. Göksu, bu firmanın da bakımları yapmadığını işaret etmişti. Göksu, "Özgür Karabat milletvekili olduktan sonra bu firmadan ayrılmıştı dediler ama esas milletvekili olduktan sonra mali müşaviri oldu. İronik olanı şudur: Otobüslerin bakım onarımı için Mercedes firması bile yetersiz bulunarak elenmiş. 'Sen yetersizsin ihaleye giremezsin' diyorlar. Mercedes de 30 sayfalık savunma gönderiyor. Bakımlarda kalitesiz yan sanayi ürünleri kullanılmış" diyerek yaşanan skandala işaret etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN