Fondaş Soner Yalçın'ın karanlık 'ODA'sının A Haber'i hedef gösteren kirli haberi elinde patladı! Mansur Yavaş'tan mı 'mangır'landılar?

Haberlerinin istikametini aldığı fon ile doğru orantılı olarak ayarlayan Soner Yalçın'ın karanlık 'ODA'sı, A Haber'i hedef alan çirkin bir algı operasyonuna soyundu. Bugün Ankara'da etkili olan ve 1 kişinin can verdiği şiddetli yağış ve fırtınayı görmezden gelen operasyon mecrası, çizmeyle yayın yapan A Haber muhabirini hedef gösterdi. Muhabirin yayın yaptığı noktaya yakın bir bölgeyi dakikalar sonra su basması ise kirli algıyı boşa çıkardı. Mangır medyasının gündem olduğu son günlerde ODA TV'nin bu girişimi "CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş mı fonladı?" sorusunu akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2022, 23:23 Güncelleme 16 Ağustos 2022, 00:06
Fondaş Soner Yalçın’ın karanlık ’ODA’sının A Haber’i hedef gösteren kirli haberi elinde patladı! Mansur Yavaş’tan mı ’mangır’landılar?

İÇİNDEKİLER

Kara propaganda, manipülasyon ve kirli operasyon haberlerinde başı çeken Soner Yalçın'ın ODA TV'si çirkin bir algı operasyonuna imza attı.



Bugün Ankara'da etkili olan ve 1 kişinin can verdiği şiddetli yağış ve fırtınayı görmezden gelen operasyon mecrası ahlaksızca A Haber'i hedef gösterdi.



Sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden "A Haber fena yakalandı" başlıklı haber servis edip, görevi başındaki muhabirin çizme giyerek tedbir almasını "yerler kuruyken çizme giydi" şeklinde bir algı malzemesi haline getiren ODA TV tüm tepkileri üzerine çekti.

Öte yandan A Haber muhabirinin yayın yaptığı noktanın 100 metre aşağısında yer alan Sıhhiye Köprüsü'nü ise yarım saat sonra su bastı.

ODA TV'NİN KİRLİ ALGISI BOŞA ÇIKTI
Bu gelişme tedbirini alarak habercilik görevini ifa eden A Haber muhabirini hedef gösteren ODA TV'nin kirli haberini de boşa çıkardı.



ALGI OPERASYONUNA KARŞI MADDE MADDE GERÇEKLER
Fondaş ODA TV'nin A Haber'i hedef almasına ilişkin A Haber'den açıklama geldi.

A Haber'in Ankara masasında görevli haber şefi Muhammed Emin Karadağ, kirli algı operasyonuna karşı gerçekleri madde madde sıraladı.

İşte o açıklama;

1- Sokrates, "Sorgulanmayan bir hayat yaşanmaya değmez" der, sorgulamak en çok da biz gazetecilere yakışır,yakışmalı! Şu sıradalar sosyal medyada Oda tv'nin haberleştirdiği bir görüntü dolaşıyor. O görüntünde A Haber muhabiri kuru bir alanda çizme ile anons çekiyor.



2- İlk görüşte özellikle A haber'e önyargısı olanlar gerçeği bilmeden olumsuz bir tutum takınabilir. Ancak hakikati aramak hepimizin görevi. Peki bugün neler oldu?

3- Saat 16:07 gibi Ankara'da sağanak yağış ve fırtına başladı. Habercilik refleksi ile hemen bir ekibimizi dışarı çıkardık. Muhabir arkadaşımız tüm olasılıkları göz önüne alarak çizme ve yağmurluğunu giydi. 16 bülteninde uzunca bir yayın yaptı.



4- O yayına Youtube'da "A Haber Canlı" yazarak ve yayınını geriye sararak ulaşabilirsiniz. Asla asılsız haber yapmadık, çünkü bizim Yüce bir Makama verecek hesabımız var. Her şeyden önce Allah'tan korkarız.

5- 1 kişinin ölümüne neden olan, altgeçitleri su ile dolduran, çatıları uçuran sağanak yağış tek bültenle geçiştirilemezdi, sonraki bültenlerde de farklı lokasyonlara doğru yola çıktı ekibimiz. Yağış 6-7 dakika sürdüğü için yollar hemen kurudu. Ankaralılar bunu çok iyi bilir.



6- Zaten söz konusu anonsda muhabir arkadaşımızın çizmeleri de görünmüyor. Kameraman yakın çekim ile sadece belden yukarısını alıyor. Burada da "yağış bitti hava açtı ancak bazı alt geçitlerdeki su hala duruyor" benzeri bir anons çalışıyor.

7- Bu açıklamayı A Haber Ankara Haber Şefi olarak değil, bir gazeteci olarak yazdım. Vicdan sahibi bir insan bir ağabey olarak yazdım. Genç muhabir arkadaşımızın daha yürüyeceği çok yol var. Hepimizin ailesi, akrabası arkadaşları var. Bu kadar merhametsiz olunmamalı.



8- Oda tv yöneticilerini hakikati yayınlamaya davet ediyorum. En azından arayıp sormaları gerekliydi. Öyle ki gazetecilik etiği bunu gerektirir.

MEDYA OKURYAZARLIĞI BİR KEZ DAHA ÖNEM KAZANDI!
9- Oda tv'nin haberi medya okuryazarlığının önemini de bir kez daha ortaya koydu. Bu eğitimi almayanlar her gördüğüne inanıyor. Oysa ki her şey göründüğü gibi olsa elinize aldığınız deniz suyu mavi olurdu. Selametle kalın...



Öte yandan ODA TV'nin yanı sıra FETÖ'cü Twitter kullanıcıları da yalana ön ayak olarak algı dolu paylaşımlarda bulundu.




A Haber ekiplerinin tedbirli bir şekilde sahadan son durumu aktardığı yayınlar, sosyal medyada da destek gördü.

Bazı sosyal medya kullancıları CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Soner Yalçın'ın ODA TV'sine tepki gösteren paylaşımlarda bulundu.



"HELAL OLSUN A HABER'E"
Bir sosyal medya kullanıcısı, "Olacakları önceden sezmişler demek. Helal olsun A haber'e" ifadelerini kullandı.



"BEN DE ÇİZME GİYDİM"
Twitter üzerinden paylaşımda bulunan bir başka sosyal medya kullancısı ise, "Bugün Ankara'da 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir fırtına meydana geldi. Yarım saat sonra düzeldi hava. Şiddetli yağış sonrası dışarıya çıkarken ben de çizmemi giydim. O yüzden bu görüntü hiç de anormal değil. Bugün Ankara'daki hiç kimse için bu görüntünün bir haber değeri yok"



Haberlerinin istikametini aldığı fon ile doğru orantılı olarak ayarlayan Soner Yalçın'ın karanlık 'ODA'sının böyle bir algı operasyonuna girişmesi akıllara bazı soruları getirdi.

İşte o sorular;

Bugün Ankara'da yaşanan sel ve fırtınayı görmezden gelerek böylesi bir algı operasyonuna nasıl soyundular?

FON MU ALDILAR?
Soner Yalçın'ın ODA TV'si A Haber'i hedef gösteren kirli operasyon haberi için CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan fon mu aldı? Aldıysa ne kadar cebe indirdi?



Fondaş Oda TV'nin bu sorulara vereceği cevap merak konusu oldu.