AK Parti'den 'Suriye' açıklaması: Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir

Suriye'de Şam yönetimi ile ikili ilişkilerde yeni bir döneme giriliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli mevkidaşı Mikdat ile görüştüğünü duyurarak kalıcı barış için Şam ve muhalefetin barışması gerektiğini vurgulamıştı. Çavuşoğlu'nun bu açıklamalarına Bahçeli'den de destek gelmişti. Bu gelişmeler ışığında AK Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2022, 18:45 Güncelleme 15 Ağustos 2022, 19:29
AK Parti’den ’Suriye’ açıklaması: Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir

İÇİNDEKİLER

Suriye ile ikili ilişkilerde yeni dönemin ayak sesleri geliyor.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Suriye Dışişleri Bakanı Mikdat ile ayak üstü görüştüğünü duyurmuş, Şam ve muhalefetin barışması gerektiğini vurgulayarak "Muhalefet ile Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz"
ifadelerini kullanmıştı.



BAHÇELİ'DEN DESTEK: KALICI ÇÖZÜM ARAYIŞINDA GÜÇLÜ BİR NEFES
Çavuşoğlu'nun bu açıklaması tüm dikkatleri üzerine toplarken Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de destek geldi.

Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Muhalefet ile Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz" ifadelerine, "Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir" diye destek verdi.



"ŞAM İLE İLİŞKİLER DİREKT HALE GELEBİLİR"
Tüm bu gelişmelerin ışığında AK Parti'den çok çarpıcı bir açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Şam ile ilişkiler direkt hale gelebilir, seviyesi de yükselebilir" ifadelerini kullandı.

Yazıcı ayrıca açıklamasında iki ülke arasındaki çekişmeleri çözebilecek en önemli adımın diyalog olduğunun altını çizdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN