Başkan Erdoğan'dan İstanbul Eyüpsultan'da 41 eserin açılışında önemli açıklamalar

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan Meydanı’nda toplu açılış programına katılıdı. Program kapsamında yüzme havuzlarından spor salonlarına 41 eser, kurdelesi kesilerek hizmete girdi. Törende konuşan Başkan Erdoğan, "Bu şehre, bu ülkeye hizmet edene, eser verene ne mutlu. Bay Kemal, musluk açma töreni yapıyor. İstanbul, ihmal ve ihanet edenleri tarihe gömmeyi çok iyi bilir." dedi.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2022, 08:28 Güncelleme 22 Temmuz 2022, 15:44
Başkan Erdoğan’dan İstanbul Eyüpsultan’da 41 eserin açılışında önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Eyüpsultan Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 41 ayda ilçeye kazandırdığı 41 eserin açılışını yaptı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün burada toplam yatırım tutarı 456 milyon lirayı bulan 41 ayrı projenin açılışını yapıyoruz. İlçemizin sembol kulübü için gençlerimize her türlü hizmet verecek tesis inşa edildi. Futbol kompleksi ile birlikte çok sayıda spor tesisi tamamlandı. Aşevi kuruldu. 43 adet park ve peyzaj düzenlemesi hayata geçirildi. Pek çok hzimet Eyüpsultanlılar'ın emrine verildi. Yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Eyüpsultan'da yapılanlar sadece bunlarla sınırlı değil. İlçemize ne söz verdiysek hepsini de yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu şehre, bu ülkeye hizmet edene, eser verene ne mutlu. Bay Kemal, musluk açma töreni yapıyor. Bizlerde görüyorsunuz bu tür eserlerle sizlerle beraber oluyoruz. Bunun için emek, vakit vermek gerekir. Bu işi ajandasından arta kalan vakitlerde yapılacak hobi olarak görenlerin takdirini sizlere bırakıyoruz. İstanbul, ihmal ve ihanet edenleri tarihe gömmeyi çok iyi bilir. Salgın dönemini 100 bine yakın kayıpla ama insanlarımıza en üst düzey sağlık hizmetini vererek geride bıraktık.

BU İMZALARLA BİRLİKTE DÜNYAYA MÜJDEYİ VERECEĞİZ
Biraz sonra Dolmabahçe'deki Başkanlık Köşkü'nde BM Genel Sekreteri'nin de katılımıyla, Rusya-Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla tarım koridoru ile ilgili alakalı sıkıntıları aşacak, imzalar atılacak. Bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz.

GÖZÜ DOYMAZLARIN HESAPLARINI ELLERİNE TUTUŞTURMAKTA KARARLIYIZ
Dengesiz fiyatlamalar yavaş yavaş durulmaya, yerli yerine oturmaya başladı. Günlük kazanç peşinde koşanları yakından takip ediyouz. Gözü doymazların hesaplarını ellerine tutuşturmakta kararlıyız.

Türkiye'yi 20 yıldır nasıl her badireden kurtarmışsak inşallah bugünkü sıkıntıları da biz çözeceğiz. Milletimizden biraz daha sabır bekliyorum.

BU ESERLER BİRER MEDENİYET MEYDAN OKUMASIDIR
Şimdi Levent'te Barbaros Hayreddin Paşa Camii'ni inşa ediyoruz, inşallah bu yıl sonuna kadar bitireceğiz. Köprülere, tünellere bakıp sadece beton, demir görenin idraki kapanmış demektir. Bu eserler birer medeniyet meydan okumasıdır.

Her kim Ayasofyası'ndan Eyüp Sultanı'na, eğitim ve sağlık yatırımlarına kadar ülkenin değerlerine saldırıyorsa bilin ki gerisinde bir hazımsızlık sorunu vardır.

Şimdi bir 6'lı masa kurmuşlar. Masanın altındaki ile beraber 7... 2023'te milli iradenin üstünlüğü konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız. İnşallah 2023 imtihanından alnımızın akıyla çıkarak bu kutlu yürüyüşü menzilimize ulaştıracağız.



Erdoğan'ın açılışı yaptığı eserlerle ilgili, "Eyüpsultan'a Değer, 41 Eser" isimli bir kitapçık hazırlandı. Eserlerle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı kitapçık, Eyüpsultan Belediyesi'nin internet sitesinde dijital olarak da yayımlandı.

41 KERE MAŞALLAH
Başkan Erdoğan'ın açılışını yapacağı eserler şöyle:
Bağımsızlık Köyü
Eyüpsultan Belediyesi Yüzme Havuzu 1 (Topçular)
Eyüpsultan Belediyesi Yüzme Havuzu 2 (Akşemsettin)
Matematik Evi

Eyüpsultan Aile Akademisi ve Anaokulu
Çiftalan Plajı
Alibeyköy ve Bahariye Spor Sahası Yenileme Çalışması
Kaykay Pisti
Eyüp Sultan Camii ve Çevresi Cephe Rehabilitasyonu ve Otantik Çarşı Düzenlemesi


Eyüpsultan Merkez Ahmet Kekeç Kütüphanesi
Kemerburgaz Binicilik Tesisleri, Kemerburgaz Kültür Merkezi ve Düğün Salonu
Yeşilpınar Muhtarlık Binası
Kurt Kemeri Piknik Alanı Düzenlemesi
Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi Açık Alanları


Yeşilpınar ve Esentepe Camileri
Karadolap Kültür Evi, Erokspor Tesisleri
İslambey Kültür Evi
Sosyal Market
Rehberlik Araştırma Merkezi
Rami Sosyal Tesisi


Rami Kültür Evi, Eyüpsultan Merkez
Yeşilpınar ve Hastane Yanı Taksi Durakları
46 Adet Park ve Peyzaj Düzenlemesi
Odayeri Ekolojik Yaşam Çiftliği
Rami Cuma ve Rami Yeni Otoparkları, Eyüpsultan Sıfır Atık Merkezi, Eyüpspor Akademisi Tesisi
Tarım 4.0 Politikaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi


Eyüpsultan Geleneksel Türk Sporları Merkezi
Yeşilpınar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Yeşilpınar Futbol Kompleksi, 5. Levent ASM ve Muhtarlık Binası
İstiklal Kütüphanesi (Eski Karakol)


Eyüpsultan Türbe Hamamı Müzesi
Eyüpspor Kemerburgaz Kamp Merkezi
Eyüpsultan Aşevi


Şule Yüksel Şenler Müzesi ve Kütüphanesi
Düğmeciler Kuran Kursu
Çiftalan Kamp Alanı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN