Devlet Bahçeli'ye hediye edilen resim Yunan'ı çıldırttı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu Ülkü Ocakları'na ziyarette bulundu. Ziyaret sonunda Bahçeli'ye Ege adalarının yer aldığı bir harita hedeiye edildi. Girit adası dahil olmak üzere Ege'de yer alan birçok adanın Türkiye ait olarak tasvir edildiği harita Yunanistan'ı adeta çıldırttı. Yunan Başbakan Miçotakis de paylaşımla ilgili küstah sözler kullandı.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2022, 09:46 Güncelleme 11 Temmuz 2022, 13:30
Devlet Bahçeli’ye hediye edilen resim Yunan’ı çıldırttı

İÇİNDEKİLER

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı Atina'yı gerdi. Ülkü Ocakları tarafından Bahçeli'ye hediye edilen resim Yunan kamuoyunu ayağa kaldırdı.

'DENİZLERDEKİ MİSAKIMİLLİMİZ'
MHP lideri Devlet Bahçeli, hafta sonu Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti. Ziyarette Bahçeli'ye çerçeve içerisinde bir resim hediye edildi. Üzerinde harita bulunan resim, Twitter üzerinden paylaşılınca da Yunanistan ayağa kalktı.

Haritada, "Denizlerdeki misakımillimiz" ibaresi yer alırken, birçok Yunan adası ve Girit'in de Türkiye'ye ait olduğu görüldü. Fotoğrafa, Yunan kamuoyundan tepki geldi.

SALDIRGAN VE PROVOKATİF
Ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Yunan yetkililerin de bu kareye tepki gösterdiğini yazdı. Kathimerini, "Yunan diplomatik kaynakları bu hamlenin saldırgan ve provokatif olduğunu söyledi" yorumunu yaptı.

KABUL EDİLEMEZ OLAYI DÜZELTİN
Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar da, "Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı." ifadesini kullandı.

MİÇOTAKİS'TEN KÜSTAH SÖZLER!
Yunanistan Başbakanı Miçotakis de haritanın Bahçeli'ye hediye edilen anın fotoğrafını paylaşıp şu ifadeleri kullandı:

Şu haritaya bir bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos, Türkiye hepsini ele geçirmiş. Aşırılıkçıların hummalı bir rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin konumunu belli etmeli.

Yunan yetkililer, "Bir an önce ülkemizin toprak bütünlüğünü şüphede bırakan bu kabul edilemez olayın düzeltilmesini bekliyoruz." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN