Erdal Acar'ın da gözaltına alındığı Sarallar operasyonunda yeni detay! Anlaşmazlıkları çözmek için mahkeme kurmuşlar!

İstanbul’da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda İş Adamı Erdal Acar ile birlikte gözaltına alınan 122 şüpheliden 30’u adliyeye sevk edildi. Erdal Acar’ın İstanbul Emniyeti’ndeki işlemleri sürüyor. Polis, "Sarallar" soruşturmasıyla ilgili; ''Aralarında alacak verecek meselesi olan iş insanları ya da ünlüler için mahkeme kuruluyor, anlaşmazlık yaşayan isimlerle komisyon karşılığı görüşmeler yapılıyordu. Uzlaşmayı kabul etmeyenler de Sarallar suç örgütü tarafından tehdit ediliyordu'' iddialarını araştırıyor.

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2022, 14:11 Güncelleme 06 Temmuz 2022, 14:53
Erdal Acar’ın da gözaltına alındığı Sarallar operasyonunda yeni detay! Anlaşmazlıkları çözmek için mahkeme kurmuşlar!

İÇİNDEKİLER

Operasyonu İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri düzenledi. İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda faaliyetler yürüten bir suç örgütüne yönelik İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin İlleri'nde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

121 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Suç örgütünün çok sayıda "Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet" suçlarına karıştıklarının belirlendiği ifade edildi.

Adreslerde yapılan aramalarda 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, altı av tüfeği, kalem şeklinde bir suikast silahı, bir susturucu, bin mermi, bir çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Operasyonda İş Adamı ve Beşiktaş Spor Kulübü Eski Yöneticisi Erdal Acar da gözaltına alındı.

Erdal Acar'ın "Çete Elebaşı" sıfatıyla gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan 122 şüpheliden 30'u adliyeye sevk edildi. Erdal Acar'ın ise İstanbul Emniyeti'ndeki işlemleri sürüyor.

''SARALLAR ANLAŞMAZLIKLARI ÇÖZMEK İÇİN 'MAHKEME' KURDU'' İDDİASI
Polis, "Sarallar" soruşturmasıyla ilgili; ''Aralarında alacak verecek meselesi olan iş insanları ya da ünlüler için mahkeme kuruluyor, anlaşmazlık yaşayan isimlerle komisyon karşılığı görüşmeler yapılıyordu. Uzlaşmayı kabul etmeyenler de Sarallar suç örgütü tarafından tehdit ediliyordu'' iddialarını araştırıyor.

SUÇ ÖRGÜTÜNÜN UZLAŞTIRMA MASASI
Acar'ın, alacak verecek sorunu yaşayan ünlü isimleri görüşme masasına çağırıp anlaşmalar yaptığı, anlaşmayı kabul etmeyen isimleri ise tehdit ettiği ileri sürüldü.

ŞAŞMAZ, PETEKKAYA VE ENGİN EMNİYETE BİLGİ VERDİ

O masaya ''Kurtlar Vadisi'' dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'ın da boşandığı eşiyle mal paylaşımı sorunu nedeniyle çağrıldığı öne sürüldü.

Masaya çağrılan diğer isimler arasında eski futbolcu ve yorumcu Sinan Engin ve oyuncu Erkan Petekkaya'nın da olduğu belirtilirken, bu isimler emniyete davet edilerek ''mağdur'' sıfatıyla bilgilerine başvuruldu.

Eğlence ve sanat dünyasından aralarında alacak verecek meselesi bulunan insanlara aracılık yapıp yüzde 50'ye kadar komisyon aldığı belirlenen çetenin, birçok ünlü eğlence mekanından da haraç aldığı iddia ediliyor.