Kripto FETÖ'cüleri yüz tanıma sistemi yakalattı: Esnaf oyununa darbe! Camide, pazarda, markette örgüt parası trafiği

Son dakika haberi! 'Malzeme siparişi' diye örgüt elemanlarına para taşıyan FETÖ'cüler adım adım izlenerek enselendi. Yurtdışındaki örgüt üyeleri, FETÖ üyesi olan bir esnafa işyerinde satmak için yurtdışından ürün gönderdi. Esnaf, parayı yurtdışına göndermek yerine örgütün kuryesine teslim etti. Parayı teslim alan ve suç kaydı bulunmayan kurye, İstanbul'dan Ankara'daki örgüt yöneticisine dağıtılmak üzere parayı getirdi. Buluşmalar, cami abdesthanesinde, Pazaryerinde, markette ve farklı kılıklara yapıldı. İtirafçı olan kurye, "her para transferinde gönderici ve alıcı değişiyordu" dedi. İki şüphelinin tutuklandığı soruşturma genişletildi. Özel ekip kirli para transferiyle ilgili çalışmayı Türkiye geneline yaydı.

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2022, 07:30 Güncelleme 04 Temmuz 2022, 07:39
Kripto FETÖ’cüleri yüz tanıma sistemi yakalattı: Esnaf oyununa darbe! Camide, pazarda, markette örgüt parası trafiği

İÇİNDEKİLER

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik önemli bir operasyona daha imza attı. Ankara'dan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne finans sağlamak amacıyla İstanbul'a giden ve şüpheli uçuş kayıtları tespit edilen şüpheli takibe alındı. Ankara TEM birimlerince İstanbul polisine bilgi verilerek zanlı İstanbul'da da izlendi. Yapılan kapsamlı çalışmada, zanlının İstanbul'da başka bir kişi ile kılık değiştirerek ve kalabalık olan mekanlarda buluşarak örgütün Ankara il yapılanmasına ulaştırılmak üzere para alışverişinde bulunduğu tespit edildi. Ankara'ya geleceği bilgisine ulaşılan zanlı, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan karar doğrultusunda otomobiliyle seyrederken durduruldu. Kendisinin iş adamı olduğunu söyleyen D.B.'nin aracında yapılan aramada, bagaj bölümünde saklanan 4 ayrı zarfa yerleştirilmiş 40 bin dolar ele geçirildi.


KOMİSYON KARŞILIĞINDA KURYELİK YAPMIŞ
Kendisinin komisyon karşılığında aracı olduğunu, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında soruşturma geçirmediğinden dolayı tercih edildiğini anlatan D.B., önceden tanıdığı FETÖ/PDY mensubu olan kişiden gelen talimatla Telegram programını indirdiği Telegram üzerinden yurt dışı numarası ile mesaj atıldığı yer zaman belirtildiği, sadece para alışverişi sırasında Telegram uygulamasını yüklediğini sonrasında uygulamayı sildiğini ve para aldığı kişileri tanımadığını söyledi.

PAZARDA, CAMİ ABDESTHANESİNDE BULUŞMA
İfadesinde, parayı aldığı ve verdiği kişilerin değiştiğini belirten D.B. parayı verdiği yerlerin de değişiklik gösterdiğini, bazen pazarda bazen cami abdesthanesi ve kameraların bulunmadığı dikkat çekmeyecek yerlerde para alışverişinin gerçekleştiğini söyledi. Kurye taşıdığı bu paraların FETÖ'den aranması olan kişilerin kaldığı evlere ve tutuklu bulunan örgüt üyelerinin ailelerine götürüldüğünü de itiraf etti.

PARAYI GÖTÜRDÜĞÜ KİŞİ YÜZ TANIMA SİSTEMİYLE BULUNDU
Kuryenin ifadeleri doğrultusunda D.B.'nin parayı teslim ettiği kişinin bulunması için operasyon başlatıldı. İstanbul polisi ile yapılan işbirliğiyle havalimanından başlamak üzere güzergahtaki tüm mobese görüntüleri, bina güvenlik kamera görüntüleri ve D.B.'nin geçmiş olabileceği değerlendirilen yerlerde bulunan binlerce dakikalık kamera görüntüsü adım adım incelendi. D.B.'nin terör örgütü adına paraları temin ederek finans sağlayan ve dağıtımını yaptığı tespit edilen örgüt üyesiyle buluşma anı tespit edildi. Yüz tanıma sistemleri kullanılarak yapılan çalışma neticesinde parayı teslim eden kişinin 2018 yılından itibaren FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçundan aranan İ.İ. olduğu belirlendi. Terör örgütünün güncel yapılanmasında ana finansör ve yönetici şahsın tespit edilebilmesi için gizlilikle yapılan operasyon sonrasında İ.İ. etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istedi.

ESNAFA MALZEME GÖNDERİP, PARASINI ÖRGÜTE DAĞITTIRMIŞLAR
İtirafçı olan İ.İ, İstanbul'da esnaf olduğunu, işyerinde satış yapmak için önceden tanıdığı ve FETÖ üyesi olduğunu bildiği kişiden malzeme siparişi verdiği, malzemelerin kendisine gönderildiği ancak parasını yurtdışını göndermek yerine örgüt kuryelerinin kendisinden teslim aldığını anlattı. Bu şekilde örgütün birçok kez para transferi yaptığını anlatan İ.İ., ayrıca yurt dışından gelen turist kafilesi ve Türkiye'de öğrenim görmek amacıyla gelen öğrenci gruplarıyla da yurt örgüt tarafından kendisine gönderilen zarf içerisindeki paraları farklı illerden gelen örgüt kuryelerine teslim ettiğini anlatı.

TRANSFERLERİ YÖNETEN ZANLI DA YAKALANDI
Elde edilen teknik-dijtial deliller ve ifadeler sonrasında polis soruşturmayı genişletti. Üst üste gelen operasyon ve yakalanan paranın dağıtımında çıkan aksaklık nedeniyle halen güncel faaliyet gösteren örgüt mensuplarının tedirgin olduğu ve paranın Ankara'ya getirilmesi ve dağıtımından sorumlu Naci kod adı verilen şüphelinin yurtdışına kaçacağı belirlendi. Ankara ve Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu koordineli çalışma sonucunda Naci kod adlı Fatih Erdoğan, yurtdışına kaçacağı malzemeler ile birlikte yakalandı. 2016 yılından itibaren firar olan zanlıyla birlikte 4 bin Euro para ve sahte kimlik ele geçirildi. Ayrıca zanlının kaçmasına aracılık ettiği değerlendirilen Meteroloji Genel Müdürlüğünden ihraç U.T ve eşi N.T. de gözaltına alındı.

CEP TELEFONUNDAN ÇETELE ÇIKTI
Naci kod adlı Fatih Erdoğan'ın birçok kod adı olduğu ve örgüt içerisinde üst düzey görevler yaptığı, en son Naci kod adını kullandığı belirlendi. Zanlıdan ele geçirilen cep telefon cihazları üzerinde yapılan incelemelerde görev yapan bazı TSK personelleri hakkında bilgilerin yer aldığı çizelgelere ulaşıldı. Bu çizelgelerde personelin özel hayatına ilişkin uydurma veya sahte ihbar amaçlı kullanılmış olabileceği değerlendirilen sözde zaaflarına ilişkin bilgiler de çıktı. Şüphelinin dijital materyallerinden elde edilen delillerde örgüt içerisindeki sorumluluk alanları ve para dağıtımı yapılacak örgütsel manada bölgelerin isimlerinin de geçtiği belgelere rastlanıldığı, bu belgeler içerisinde toplam tutuklu, toplam irtibatlı tutuklu, yardım edilmesi gereken, yardım edilenler, tahliye olanlar, zimmetlenmesi gerekenler, zimmetlenenler, Yargıtay onayı bekleyenlerin sayısı gibi dokümanlar ele geçirildi.


Örgüt üyelerinin avukatları aracılığı ile kendisi hakkında ifade veren kişileri öğrendiği ve beyanlarını geri çekmeleri için girişimde bulunduğu, kendi aralarında para gönderme işlemlerine Bitcoine para transferi süsü verdikleri tespit edildi.

Naci kod adlı Fatih Erdoğan ile ve kurye D.B. ifade işlemleri tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sabah'a yer alan habere göre, Naci kod adlı şüphelinin beyanları ve teknik deliler ışığında FETÖ silahlı terör örgütünün güncel yapılanmasına ve terörizmin finansmanının engellenmesine yönelik çalışma özel ekip tarafından genişletilerek devam ediyor

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN