SON DAKİKA: Marmaris'te orman yangınını başlatan zanlının babası A Haber'e konuştu: Geçimimizi ormandan sağlıyoruz keşke kendini öldürseydi

Son dakika haberleri... Marmaris'te orman yangınını başlatan zanlı Sacit Ayhan'ın babası Kadir Ayhan A Haber'e konuştu. Oldukça üzgün olan ve göz yaşlarını tutamayan baba Ayhan "Geçimimizi ormandan sağlıyoruz. Herkesin ekmeğiyle oynadı. Keşke kendini öldürseydi de ölüsünü bulsaydım" diye konuştu. İşte Kadir Ayhan'ın açıklamaları...

Giriş Tarihi 24 Haziran 2022, 12:08 Güncelleme 24 Haziran 2022, 12:38
SON DAKİKA: Marmaris’te orman yangınını başlatan zanlının babası A Haber’e konuştu: Geçimimizi ormandan sağlıyoruz keşke kendini öldürseydi

İÇİNDEKİLER

Marmaris'te 21 Haziran günü başlayan ve hala süren orman yangınını başlaattığı tespit edilen. Sacit Ayhan tutuklandı. Sacit Ayhan'ın babası Kadir Ayhan ise A Haber'e konuştu.

Oldukça üzgün olduğu görülen baba Kadir Ayhan şunları söyledi:

Valla buradan Germiyan'a gitti çalışmaya patos işi için. Kıyafetlerini değiştirdi, sakal tıraşı oldu, üzerini değiştird. Eski kıyafetlerini aldı gitti. Akşam üzeri yedi buçuk sekizde gelirim dedi.

Ama gelmeyince yangın da çıkınca ben endişe ettim. Aradım telefonu meşguldü. 5-6 dakika falan sürdü. Sonra ulaşamadım. UIaşamayınca yangının arasında kaldı diye düşündüm.

Sağdan soldan bilgi aldım, yolun kapalı olduğunu söylediler. Beklemeye başladım, sonra güvenlik güçlerinden aldığım bilgiye göre motoru bulundu.

Motorundan sonra kendisinin yakalandığını söylediler. Sağ olsunlar yanıma geldiler, hiç ummuyordum. Doğayı da insanları da seven doğadan ekmek yiyen birisi.

Kendimiz arıcıyız. Yıllarca arıcılık yaptı. Ormandan ekmek yiyoruz. Kekik kırdı geldi, çay kırdı geldi kışık içmek için. Yapacağını hiç ummadığım birisiydi.

O gün giderken yanında hiçbir şey götürmedi. Sadece yarım litrelik su aldı yollarda su olmadığı için.

Ben güvenlik güçlerinden öğrendim. Keşke orman yanmasaydı da kendi öldürseydi de ölüsünü bulsaydım.

Çünkü orman gitti biz arıcılıkla uğraşan insanlarız. Herkesin ekmeğiyle oynadı yaptıysa ama yapmadıysa da bilmiyorum. Yapacak birisi değil.

Evde sakin sessiz birisiydi. Kendi uykusunu aldığında kalkar ne sinirlenme olayı ne agresifliği vardır.

Keçilere bakar. Denizi seviyor, 15-20 metreye iniyor. Artık yapacak bir şey yok. Elimden gelen bir şey yok. Kendim de perperişanım.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN