Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türksat 5B'nin hizmete alım töreninde konuştu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türksat 5B'nin hizmete alım töreninde konuştu. Başkan Erdoğan, “Uzaydaki çıkarlarımızı savunmak, bizim namus borcumuzdur. Gelecek yıl uydu sayımız 10’a çıkacak” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2022 Güncelleme 15 Haziran 2022, 06:59
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türksat 5B’nin hizmete alım töreninde konuştu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aralık ayında uzaya fırlatılan ve yörüngeye oturan Türksat 5B'nin hizmete alım töreninde "Uzay vatan" vurgusu yaptı:



Türksat 3A uydusunu fırlattığımızda birileri istisra ile yaklaşmıştı. Küçümseyici tavırlarla kendi vizyonsuzluklarını sergiliyorlardı. Birilerinin dalga geçtiği 3A aktif şekilde çalışıyor, hizmet veriyor.



Uzay deyince tek anladıkları gençliklerinde, çocukluklarında seyrettikleri uzay filmleri olan vizyonsuzlara kötü bir haberimiz daha var.



Yerli ve milli gözetleme uydumuz İmece'yi 2023 Ocak'ta Türksat 6A'yı da 2023 ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki uydu sayımız 10'a yükselecek Bay Kemal!



Uzaydaki çıkarlarımızı da savunmak namus borcumuzdur. Aya araç göndermeye, bilim insanı yetiştirmeye kadar ülkemizi hak ettiği seviyeye getirecek adımları atıyoruz.



Türksat 5B uydumuz TV ve genişbant uydu kapasitemizi Afrika'dan Ortadoğu'ya Asya'ya kadar kesintisiz hale getirecektir.



Kırsal ve dağlık yerlerde iletişim sürmesi için bu uydumuz afet ve acil durum hizmetlerine büyük destek sağlayacaktır.



Yetersiz internet altyapısı nedeniyle uzaktan eğitim programlarına katılmakta zorluk çekilmişti. Bu sorun da ortadan kalkacaktır....



KAPSAMA ALANI ÇOK GENİŞ
Türksat 5B uydusu; Türkiye'nin yanında Orta Doğu'nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Nijerya, Güney Afrika ile yakın komşu ülkeleri içeren geniş bir kapsama alanında hizmet verecek. Veri iletim hızını 15 kat artıran Türksat 5B, geniş bant uydu internet hizmeti de vermeye başladı. Başkan Erdoğan, "Türksat 6A tamamlandığında Türkiye'nin dünyada kendi haberleşme uydusunu üretebilen 10 ülke arasına gireceğini" söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN