Terör örgütü PKK'nın gölge kabinesiyle ilgili flaş karar! HDK operasyonunda 29 şüpheli tutuklandı: Aralarında HDP'liler var

Son dakika haberi! Tekirdağ merkezli 11 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya bağlı faaliyet yürüttüğü belirtilen Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) Trakya meclisine yönelik operasyonda gözaltına alınan 38 şüpheliden 29’u tutuklandı. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Irak, İran, Suriye ve Türkiye'yi içine alacak şekilde sözde Konfederal Birleşik Kürdistan'ın çatı meclisi olarak oluşturulduğu bildirilmişti.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2022, 12:01 Güncelleme 11 Haziran 2022, 14:26
Terör örgütü PKK’nın gölge kabinesiyle ilgili flaş karar! HDK operasyonunda 29 şüpheli tutuklandı: Aralarında HDP’liler var

İÇİNDEKİLER

PKK/KCK terör örgütünün ilişki ağları tek tek deşifre ediliyor. PKK elebaşının talimatı ile oluşturulan sözde Kürdistan'ın TBMM'ye alternatif meclis gibi faaliyet yürütmesi istenen 'Çatı Meclisi'inde faaliyet yürüten şüphelilerin aralarında HDP'nin eski il başkanları HDK meclis üyeleri ve komisyon üyelerinin de olduğu ortaya çıkmıştı. Tekirdağ merkezli yürütülen soruşturma kapsamında HDP'nin eski il başkanları HDK meclis üyeleri ve komisyon üyelerinin de aralarında bulunduğu 29 zanlı tutuklandı.

TBMM'YE KARŞI 'ÇATI MECLİS'
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK/KCK terör örgütünün ilişki ağlarının deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Soruşturma kapsamında PKK/KCK silahlı terör örgütüne bağlı olarak faaliyet yürüten Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yapılanmasıyla ilgili terörist başının sistemin boşluklarından faydalanarak gölge kabine olarak hareket edilmesi için talimatla Irak, İran, Suriye ve Türkiye'yi içine alacak şekilde sözde Konfederal Birleşik Kürdistan'ın Çatı Meclisi oluşturduğu, Çatı Meclisinin kuruluş amacının, organizasyon şeklinin ve yapısının TBMM'ye alternatif meclis gibi faaliyet yürüttüğü aktarıldı.

HDK YAPILANMASINA EŞ ZAMANLI OPERASYON
Bu kapsamda PKK silahlı terör örgütünün 'Önderlik Projesi' diye sahiplendiği, KCK siyasi alan yapılanması içerisinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) meclislerinde faaliyet yürütülmesine ilişkin soruşturmada elde edilen bilgi, belge ve ifadeler kapsamında 41 şüpheli ile örgütün sözde 4 parçalı Kürdistan'ın Çatı Meclisi olarak adlandırdığı HDK'nın İstanbul'da bulunan genel merkezi ile Tekirdağ merkezli Edirne, Kırklareli, İzmir, Muğla, İstanbul, Manisa, Bursa, Bingöl, Mardin, Muş ve Çanakkale olmak üzere toplam 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon kapsamında 39 şüpheli gözaltına alınırken 3 şüpheli hakkında yurtdışında oldukları gerekçesiyle yakalama emri çıkarıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 29'u tutuklanırken, 9'u yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

PKK YAPILANMASINDA HDP İL BAŞKANLARI DA VAR
PKK silahlı terör örgütünün 'Önderlik Projesi' diye sahiplendiği, KCK siyasi alan yapılanması içerisinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) meclislerinde faaliyet yürütülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan isimler arasından HDP il ve ilçe başkanları, meclis ile komisyon üyeleri çıktı. PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda HDP Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emin Orhan, HDP eski il başkan ve başkanları Feyaz Şahin, Alev Ateş, Ömer Güven, Fisun İşcan, Yakup Aslan, Sadet Fırat, Gülcan Çidemli, Hüseyin Güzel, Mehmet Bozkurt, Selahattin Atay, Gizem Kuzuk ve Melahat Çelik tutuklandı.

HDK MECLİS ÜYELERİ TUTUKLANDI
HDK Genel Meclis Üyesi Murat Mutlu, Seyit Soydan, Arif İsmet Yılmaz, Hilal Civil Bakır, Hasan Hergül, Betül Tuncel, Eyyüp Ülgen, Kerem Tosun, Mehmet Ali Köseoğlu, Mercan Hantekin, Ceren Karaca, Evin Filiz, Sadi Özdemir'in PKK'nın HDK meclisinde yer aldığı belirlenirken, Çorlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ercan Ögeday, Emin Şen, Şarköy HDP Eski İlçe Başkanı Mehmet Mermer, HDP Genel Merkez Dil Ve Kültür Komisyonu Üyesi Kenan Yıldız da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda terör örgütü PKK/KCK'ya bağlı faaliyet yürüten HDK isimli yapıya yönelik 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda 45 adreste arama yapılmış, 36 şüpheli gözaltına alınmış, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında 2 zanlı daha yakalanmıştı.

PKK'NIN GÖLGE KABİNESİ
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla bölgede yönetim ve sistem boşluğundan yararlanıp adeta gölge kabine gibi hareket etmesi için Halkların Demokratik Kongresi isimli oluşuma gidildi.

IRAK, İRAN, SURİYE VE TÜRKİYE'DE
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Irak, İran, Suriye ve Türkiye'yi içine alacak şekilde sözde Konfederal Birleşik Kürdistan'ın çatı meclisi olarak oluşturuldu.

Kuruluş amacı, organizasyon şekli ve yapısı itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) alternatif bir meclis gibi faaliyetlerini sürdürdü.
PKK'nın Önderlik Projesi diye sahiplendiği oluşum, KCK örgütlenmesinin siyasi alan yapılanması içinde konumlandırıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN