Terör örgütü PKK'ya fon sağlamakla suçlanan GÖÇİZDER'e 5 ilde operasyon!

Son dakika haberi! Silahlı terör örgütü PKK'nın amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği tespit edilen Göç İzleme Derneğine (GÖÇİZDER) yönelik operasyonda aralarında Dernek Eşbaşkanı Kamile Kandal’ın da bulunduğu 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2022, 08:44 Güncelleme 03 Haziran 2022, 13:43
Terör örgütü PKK’ya fon sağlamakla suçlanan GÖÇİZDER’e 5 ilde operasyon!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şirinevler'de bulunan derneğin, PKK'nın amaç ve hedefleri doğrultusunda Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlardan sosyal göç hareketleri hususunda araştırma yapmak ve proje geliştirmek amacıyla sağlanan fonları kullandığı belirlendi.

Derneğin, bu fonları, örgüt propagandasına dönüşen yayınlar hazırlamak ve seminer düzenlemek şeklinde örgütsel etkinliklerde kullanarak ve muvazaalı hukuk işlemleri ile elde edilen kaynakları örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda harcadığı tespit edildi.

Özellikle 2015 yılında yaşanan "Hendek olayları" esnasında göç etmek zorunda kalan, yakını örgüt kırsal alanında faaliyet yürüten veya bu olaylarda öldürülen kişilerin ailelerine sistematik ve aynı oranda para aktarıldığı MASAK raporundan anlaşılan derneğe yönelik bu sabah operasyon talimatı verildi.

ŞİRİNEVLER'DEKİ DERNEK BİNASINA OPERASYON
Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul merkezli 5 ilde 28 şüphelinin adresi ile derneğin Şirinevler'deki binasına operasyon düzenledi.


DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI: PKK YAYINLARINDAN 338.000 DOLAR GELİR
Öte yandan Sabah'ta yer alan habere göre, derneğin Avrupa Birliği tarafından desteklenen hibe programları kapsamında 2018-2020 yıllarında çıkarttığı, 1990'li Yıllarda Yerinden Edilen Kürtlerin Göç Hikâyeleri, 1990'lı Yıllarda Yerinden Edilen Gayrimüslimlerin Göç Hikâyeleri, 2015-2016 Sokağa Çıkma Yasakları Surecinde Kadınların Göç Hikâyeleri isimli kitaplar, 2015-2020 Dönemi Sokağa Çıkma Yasakları Veri Derleme Medya İzleme Raporu'nda PKK/KCK terör örgütü propagandasına yer verildiği ve birçok rapor tanzim edildiği, bu faaliyetler ile yaklaşık olarak 338.000 dolar gelir elde edildiği belirlendi.



Elde edilen gelirlerin dernek üyelerine ait hesaplar üzerinden PKK/KCK terör örgütü müzahir şahıslara ve sözde değer ailelerine, yardım ve dayanışma adı altında aktarıldığının MASAK raporları ile tespit edildi.



24 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
MASAK raporlarına istinaden şahısların haklarında "PKK/KCK terör örgütü kırsal alanında faaliyet yürüten örgüt mensuplarından bahsedildiği, Halkı Kin ve Düşmanlığı Tahrik veya Aşağılama suçu kapsamında ifadelere yer verildiği" gerekçesiyle basım, dağıtım ve satış yasağı getirilmesine, el konulmasına ve Toplatılmasına karar verildiği, yapılan çalışmalar neticesinde suç ve suç unsurları tespit edilen aralarında GÖÇİZDER Dernek Eşbaşkanı Kamile KANDAL'ın da bulunduğu 24 şahıs 03.06.2022 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalar neticesinde çok sayıda örgütsel dökümün ve yasaklı yayın ele geçirildiği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN