MİT'ten Süleymaniye'de operasyon! PKK'nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan etkisiz hale getirildi

Son dakika haberleri... MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden "Dılhaz Gabar" kod adlı Mehmet Doğan etkisiz hale getirildi.

Giriş Tarihi 02 Haziran 2022, 13:47 Güncelleme 02 Haziran 2022, 14:53
MİT’ten Süleymaniye’de operasyon! PKK’nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan etkisiz hale getirildi

İÇİNDEKİLER

Milli İstihabarat Teşkilatı terör örgütü PKK'ya üst düzey bir darbe daha vurdu.

SÜLEYMANİYE'DE PKK'LI AVI
Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, Irak'ta yapılan kara harekatları sonrasında cephe gerisinde yer alan Mahmur ve Kerkük'ün PKK için "güvenli bir liman" olma özelliği kazandığını tespit etti.

Bu doğrultuda, Cemcemal'de PKK'nın sözde Kerkük cephesi sorumlusu "Dılhaz Gabar" kod adlı Mehmet Doğan, operasyonla etkisiz hale getirildi.

Örgüte 1996'da katılan Mehmet Doğan, 2005 yılında 'PKK İran alanı 2'nci derece sorumlusu', 2008 yılında 'Kandil alanı lojistik sorumlusu', 2009'da 'Botan sahası/Gabar alanı sorumlusu', 2015'te 'Kandil saha yürütme üyesi', 2017 yılında 'Zap sahası kurumlar sorumlusu', 2018-2020'de ise 'HPG Mahmur merkez cephesi sorumlusu' görevlerini yürüttü.

Öte yandan MİT'in, yurt dışında yaptığı nokta operasyonlarla dünyanın sayılı gizli servisleri arasında yer aldığını belirten uzmanlar; teşkilatın özellikle Irak ve Suriye'de sağladığı alan/istihbarat hakimiyetinin başarılı operasyonlarla sonuçlanmasının, MİT'te süregelen gelişimin sonucu olduğunu belirtti.

MİT, kısa süre önce de örgütün sözde yöneticilerinden "Ahmet Rubar" kod adlı Mehmet Erdoğan'ı etkisiz hale getirmişti.

MİT GEÇEN HAFTA DA MUSUL'DA AVLAMIŞTI
Geçtiğimiz hafta MİT operasyonuyla, terör örgütü PKK/HPG'nin sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha genel sorumlusu terörist Mehmet Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Musul'da etkisiz hale getirilmişti.

SAHTE KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
MİT 2021 yılında PKK'nın Mahmur, Kerkük, Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu olarak görevlendirilen 'Ahmet Rubar' kod adlı Mehmet Erdoğan'ın, Mahmur Kampı'nda Hacı Mirza Ali adına düzenlenmiş sahte kimlikle yaşadığını belirledi.

Gelen bilgilerin değerlendirmesi sonucu, MİT tarafından Mehmet Erdoğan'ı odağına alan bir operasyon planlandı. Mehmet Erdoğan, 21 Mayıs 2022'de Mahmur'da MİT elemanlarının da yer aldığı operasyonla etkisiz hale getirildi.

SİLAHLI, BOMBALI EYLEMLERİ YÖNETTİ
Mehmet Erdoğan, Türkiye'ye yönelik PKK bünyesinde silahlı, bombalı eylemleri yöneten HPG Komuta Konseyi'nin yöneticisi olarak faaliyet gösterdi. Uzun yıllar PKK medya savunma alanlarına bağlı Hakurk Eyalet Sorumlusu ve Avaşin Eyalet Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Erdoğan, Avaşin ve Hakurk'ta bulunduğu dönemde Türkiye'ye yönelik çok sayıda terör eyleminin bizzat planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak sorumluluk üstlendi. Mehmet Erdoğan, örgüte katıldığı 1990'lı yıllarda Ağrı Dağı ve İran Makü Dambat Grupları Sorumlusu olarak, 2000'li yıllarda da Serhat Eyalet Gücü Sorumlusu olarak çok sayıda terör eyleminin emrini verdi.

Mehmet Erdoğan, 1990'lı yıllardan itibaren çok sayıda sivil ve askerin şehit edilmesi eylemlerinin talimatını verdiği için 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma' suçlarından aranıyordu.

"PEK ÇOK MEHMETÇİK'İN VE MASUMUN KATİLİYDİ"
Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da operasyona ilişkin bir detay paylaştı.