Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan 'NATO'ya mesaj: Terörle mücadelede kararlılık yeni stratejik konseptte yer almalı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ardından Romanya Dışişleri Bakanı Aurescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Rau ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık (NATO'da hazırlanan) yeni stratejik konseptte yer almalıdır" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2022, 12:18 Güncelleme 27 Mayıs 2022, 13:28
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan ’NATO’ya mesaj: Terörle mücadelede kararlılık yeni stratejik konseptte yer almalı

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ardından Romanya Dışişleri Bakanı Aurescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Rau ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık (NATO'da hazırlanan) yeni stratejik konseptte yer almalıdır" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO BAŞVURUSU
Bakan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin tavrı nettir. Liderlere tutumumuzu ilettik. Bu iki ülke terör örgütleriyle ilişkili. Terör örgütlerine verdikleri desteği belgelerle paylaştık. Heyetler bu belgeleri aldılar. Şimdi bu ülkelerden somut adımlar atmaları yönünde cevap bekliyoruz. Türkiye'yi nasıl olsa ikna ederiz gibi bir yaklaşım doğru olmaz.

Bizim beklentimiz imkansız bir beklenti değil. NATO'ya üye olmak istiyorlarsa terör örgütleriyle bağlantılarını kesmek zorundalar. Biz ülkenin ismini değiştirmesini istemiyoruz. Bizim talebimiz gayet meşru. Ayrıca bize yönelik savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırmaları gerekiyor. Bunlar dost ülkelere yapılacak şey değil."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN