Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Belgeler elimizde" iddiası da yalan çıktı! Hepsi Amerikan Adalet Bakanlığı internet sitesinde…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ'nün piyasaya sürdüğü, 'Amerika'ya para kaçırıyorlar. Erdoğan Türkiye'den kaçacak' yalanını paylaştığı video ile köpürttü. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belgeler elimizde" dediği belgelerin Amerikan Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayınlandığı, isteyen her kişinin TURKEN Vakfı'na yapılan yapılan bağışlara söz konusu internet sitesinden ulaşabildiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2022, 15:20 Güncelleme 25 Mayıs 2022, 17:48
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Belgeler elimizde iddiası da yalan çıktı! Hepsi Amerikan Adalet Bakanlığı internet sitesinde…

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ABD'de ve İngiltere'de birlikte kurdukları, ABD'ye ve İ̇ngiltere'ye gelen Türk öğrencilere baş̧ta konaklama ve burs olmak üzere imkanlar sağlayarak destek olmayı amaçlayan TURKEN Vakfı'nı hedef aldı.

'ERDOĞAN KAÇACAK' YALANI
Kemal Kılıçdaroğlu; "Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde, anlatayım: Bir vakıf kurduruyorlar, Amerika'da. Neden Amerika'da? Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD'ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar" iddiasında bulundu ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin Amerika'ya kaçacağını savundu.

'GİZLİ' DEDİĞİ BELGELERE HERKES ULAŞABİLİYOR
Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belgeler elimizde" dediği belgelerin Amerikan Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayınlandığı, isteyen her kişinin TURKEN Vakfı'na yapılan yapılan bağışlara söz konusu internet sitesinden ulaşabildiği öğrenildi.

TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ABD'de ve İngiltere'de birlikte kurdukları TURKEN Vakfı'nın New York'ta öğrenci konukevi ve kültür merkezi inşaatı olduğu öğrenildi.

Sabah'ın haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğrenci konukevi ve kültür merkezi inşaatı için yapılan ve Amerikan Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayınlandığı bağışlar, TURKEN, Ensar ve TÜRGEV'in resmi hesaplarında şeffaf bir şekilde yer alıyor.

TURKEN; şeffaflık ilkesi gereği Amerika Adalet Bakanlığı FARA'ya tüm işlemleri bildiriyor. Herkesin internetten TURKEN'in FARA kayıtlarına ulaşarak elde edeceği bilgileri sanki gizli saklı bir işlem varmış gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarafından açıklanması eleştirildi.

TÜRGEV VE ENSAR VAKFI: "AÇIK KAYNAKLARDAN DİLEYEN HER VATANDAŞIN ULAŞABİLECEĞİ BİLGİLER"
TÜRGEV ve Ensar Vakfından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Amerikan makamları ile paylaşılmış ve açık kaynaklardan dileyen her vatandaşın ulaşabileceği bilgilerin, gizemli bir havayla adeta servis edilmesini ve ülkemize dönük bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TÜRGEV ve ENSAR Vakfının kuruldukları günden bu yana değişmeyen vasıflarının, gençleri çağın değişen şartlarına göre desteklemek ve her dönemde karşılaştıkları meydan okumalar karşısında yanlarında olmak olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Devletimizin yurt içinde ve yurt dışında çeşitli projelerle ve burslarla desteklediği gençler, kendi alanlarında en yetkin üniversitelerde, kurumlarda ve enstitülerde eğitim görmekte, bu çerçevede Amerika Birleşik Devletleri'ne de her yıl çok sayıda gencimiz gitmektedir. Bugünün şartlarında, kendisini bölgesel ve küresel bir güç olarak tanımlama iddiasındaki ülkesine, iddia sahibi olduğu her alanda katkı vermek isteyen ve bu nedenle yurt içinde ve yurt dışında eğitim olanaklarının ardına düşmüş olan dinamik genç nüfusumuzun başta ABD olmak üzere birçok ülkede güvenli ve sağlıklı barınma ve burs imkanlarına kavuşturulması TÜRGEV ve ENSAR Vakıflarının, durmaksızın güncellenen toplumsal fayda yaklaşımları içerisinde de yerini almıştır. Bu çerçevede bu iki vakıf güçlerini birleştirmiş ve ABD'de yerleşik Türk toplumunun da taleplerini ve desteğini arkasına alarak TÜRKEN Vakfının kuruluşuna önderlik etmiştir. Amerikan makamları geçtiğimiz yıl, ABD'de mukim Türk vatandaşları tarafından yönetilen TÜRKEN Vakfını FARA olarak bilinen yasal çerçeve içerisine almak istemişler, bu çerçevede gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde kayıt işlemini tamamlamışlardır.

Bu kayıt işlemi ABD yasalarına bağlı çalışan vakfın, denetime açık ve şeffaf yapısının doğal bir sonucudur ve dileyen herkesin ulaşabileceği dokümanlar Amerikan Adalet Bakanlığının sitesine yüklenmiştir."

ABD'ye okumak üzere gelen Türk gençlerinin ilk ve en önemli ihtiyacının barınma olduğunun anlaşılmasının ardından toplanan bağışlarla New York'ta bir yurt binasının inşa edilmesinin bir ihtiyaç olarak öne çıktığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede yerel bağışçılar dışında TÜRGEV ve ENSAR aracılığıyla birçok hayırsever bu prestijli projenin parçası olarak yurt dışındaki Türk öğrencileri destekleme yoluna gitmişlerdir. Önümüzdeki yıl açılması planlanan ve son derece etkin bir bütçe kullanımıyla hayata geçirilen yurt binası sadece orada konaklayacak olan Türk öğrencilerin değil yurt dışındaki Türk toplumunun ve ülkemizin gururu olmaya adaydır. Böylesine büyük ve değerli bir vizyonun eseri olan çalışmaların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, yalanlara ve iftira kampanyalarına malzeme yapılarak lekelenmeye çalışılmasının arkasındaki motivasyonu anlamakta güçlük çekiyoruz. Amerikan makamlarıyla paylaşılmış ve açık kaynaklardan dileyen her vatandaşın ulaşabileceği bilgilerin, gizemli bir havayla adeta servis edilmesini ve ülkemize dönük bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz. Hiçbir yasal ve ahlaki dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran bu akıl ve izan dışı iddiaları cevaplamaya tenezzül etmemiz, iddia sahiplerine biçtiğimiz değerden değil kamuoyuna duyduğumuz saygıdandır. Takdir yüce milletimizindir."

TURKEN VAKFI, ABD'YE VE İ̇NGİLTERE'YE GELEN TÜRK ÖĞRENCİLERE DESTEK OLUYOR
TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ABD'de ve İngiltere'de birlikte kurdukları TURKEN Vakfı, ABD'ye ve İ̇ngiltere'ye gelen Türk öğrencilere baş̧ta konaklama ve burs olmak üzere imkanlar sağlayarak destek olmayı amaçlıyor. Vakıf öğrencilerin aynı zamanda kendi kültür ve değerlerini korumalarını hedefliyor.

Öğrenciler için ilk evini New York'da açan vakıf, misafirlerine pek çok sosyal ve kültürel imkân sunan 200 kişilik bir kompleks inşa etmeye başladı.
TURKEN Vakfı, başta New York olmak üzere Washington, Boston, Virginia, Syracuse şehirlerinde toplam 8 öğrenci evi ile yaklaşık 50 öğrenciye hizmet veriyor.

Turken Foundation, başta New York olmak üzere; öğrenciler ile birlikte sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam etmekte. Her yıl Ramazan ayında Müslüman öğrencilere New York'ta iftar yemeği verilmekte bununla beraber Youth Bridge projesi kapsamında her yıl sayıları 100'ü aşan Amerikalı misafir öğrenci Türkiye'de ağırlanmakta..

2015 yılında kurulan TURKEN Vakfı UK ile İ̇ngiltere'de de öğrencilerimize destek oluyor. Londra'da bulunan merkez ofisi üzerinden akademik ve sosyal anlamda Türkiye'den gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

TÜRGEV'DEN VİDEOLU YANIT
TÜRGEV'den bir de videolu yanıt geldi.

Yapılan açıklamada, "TÜRKEN Vakfı ile ilgili olarak Amerikan Adalet Bakanlığı'nın sitesine yüklenen belgelerde, harcamaların İNŞAAT (Construction) için olduğu açıkça yazılı olmasına rağmen, paralar nerede diye soruluyor. İşte cevabı" ifadeleriyle yapılan inşaat çalışmasını ilişkin video paylaşıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN