Pegasus'tan alkol masasında İslam'a ve Kadir Gecesine hakarete ilişkin açıklama! Sosyal medyada tepki sürüyor...

Alkol masasında Kadir Gecesi ile dalga geçerek İslam'a hakaret eden Pegasus çalışanlarıyla ilgili şirketten herhangi bir açıklama gelmedi. Paylaşım sosyal medyada yayılınca çalışanlar hesaplarını kapatırken, vatandaşlar Pegasus'a boykot başlattı. Saatler sonra bir açıklama yapan Pegasus 'gerekli aksiyonun ivedelikle alınacağını' bildiriken yapılanların cezasız kalması da vatandaşların tepkisi çekti.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2022, 14:20 Güncelleme 28 Nisan 2022, 19:04
Pegasus’tan alkol masasında İslam’a ve Kadir Gecesine hakarete ilişkin açıklama! Sosyal medyada tepki sürüyor...

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde tüm Müslümanlar Kadir gecesini camilerde ibadet ile geçirirken sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf infiale neden oldu.

Pegasus çalışanları alkol masasında çekilen fotoğraflarını "Kadir gecesi özel" notuyla paylaştı. Kadir gecesiyle dalga geçen Pegasus çalışanlarına büyük tepki var.

PEGASUS'A BOYKOT BAŞLADI
Sosyal medyada organize olan bazı kullanıcılar, Pegasus'u boykot etme kararı aldı.

SAATLERDİR AÇIKLAMA YOK
Pegasus yönetimi ise tepkilere karşı sessiz. Şirketten herhangi bir açıklama yapılmadı. Fotoğraf karesinde yer alan Pegasus çalışanları sosyal medya hesaplarını kapattı.

Şirketin konuyla ilgili sessiz kalması, bazı sosyal medya kullanıcılarına "Demek Pegasus bu görüntüyü onaylıyor." yorumunu yaptırdı.

ÇALIŞANLARA YAPTIRIM TALEBİ
Vatandaşlar sosyal medya paylaşımıyla "dini değerlerle" dalga geçen ve kısa sürede sosyal medya gündeminin birinci sırasına oturan Pegasus çalışanlarına yaptırım uygulanmasını istedi. Şirketin sessiz kalmasına da tepki büyük...

TCK MADDE 216'YA GÖRE SUÇ UNSURU
Pegasus çalışanlarının dini değerlere hakareti TCK Madde 216 kapsamında da suç unsuru oluşturuyor. TCK'nın 216. maddesinde, "Halkın bir kesiminin benimsediği "dini değerleri" alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." ifadeleri yer alıyor.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Tepkilerin ardından Pegasus'tan saatler sonra açıklama geldi. Açıklamada ifadelerin 'şirketle bir bağı olmadığı' bildirilirken 'gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağı' aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz.

Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır."

TEPKİ SÜRÜYOR: CEZASIZ KALMASIN
Pegasus'tan yapılan açıklama da sosyal medyada tepki çekti. Vatandaşlar şahıslarla ilgili gerekeni yapılmadığını söylerken Pegasus'un yaptıpı açıklamanın bir geçiştirme olduğu şeklinde yorumlandı.

Kullanıcılar, "Daha ne bekliyorsunuz. Yapılan cezasız kalmamalı" ifadeleriyle tepkilerini sürdürdü.

İşte o tepkilerden bazıları;