Gabar ve Cudi PKK'nın başına yıkıldı! İnleri imha edildi

Son dakika haberine göre PKK'ya yönelik süren operasyonlarda yurt içinde Gabar ve Cudi dağındaki harekatlarda terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2022, 11:42 Güncelleme 21 Nisan 2022, 11:42
Gabar ve Cudi PKK’nın başına yıkıldı! İnleri imha edildi

İÇİNDEKİLER

PKK'ya yönelik yurtiçinde ve yurtdışında operasyonlar aralıksız devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesinde başlattığı Pençe-Kilit operasyonu başarıyla devam ederken, yurt içinde de İçişleri Bakanlığı koordinesinde Gabar ve Cudi dağı gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK'nın inleri başlarına yıkılırken çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Türkiye'nin yeni terörle mücadele konsepti kapsamında terör örgütü PKK ile tüm güvenlik birimleriyle yapılan mücadele aralıksız sürüyor. İçişleri Bakanlığı koordinesinde PKK'ya yönelik yapılan Eren-Kış operasyonları ile TSK'nın sınırötesinde yaptığı Pençe-Kilit harekatının ardından örgütün bahar aylarının gelmesiyle kırsal bölgede eylem arayışını engellemek, hareket kabiliyetini azaltmak adına Gabar ve Cudi dağı bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK'nın inleri başlarına yıkıldı.

MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ
Şırnak İl Jandarma Komutanlığıncagerçekleştirilen operasyonlarda; bölücü terör örgütüne ait 20 mağara ve 35 sığınak imha edildi. İmha edilen mağara ve sığınaklalar içerisine gizlenmiş; 3 kalaşnikof, 1 roketatar, 1 law silahı, 200 el bombası,çok sayıda mühimmat, 1 adet güneş paneli, çok miktarda muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler yerinde imha edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN