Nisa Mihriban bebeği sokağa bırakan biyolojik anne Ebru S. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis isteniyor

Son dakika haberleri... Pendik'te 'Nisa Mihriban' bebeği sokağa terkeden Ebru S. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2022, 13:50 Güncelleme 14 Nisan 2022, 15:08
Nisa Mihriban bebeği sokağa bırakan biyolojik anne Ebru S. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis isteniyor

İÇİNDEKİLER

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın, Pendik'te terk edilmiş halde bulunduktan sonra sütannelik yapıp Nisa ismini verdiği bebeği terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan anne Ebru S. hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Mahkeme ilk kararını oluştururken sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkeme ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının davaya müdahil olma talebini kabul etti.

İstanbul'da Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın, Pendik'te terk edilmiş halde bulunduktan sonra sütannelik yapıp Nisa ismini verdiği bebeği terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan anne Ebru S. hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

JET İDDİANAME 2 YIL HAPİS TALEBİ
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma jet hızıyla tamamlandı. İddianamede, Ebru S.'nin bebeğini 29 Mart'ta karnını doyurup uyuttuktan sonra battaniyeye sardığı ve puset içine koyup Pendik'te bulunan bir binanın yanındaki boş arsaya bıraktığı anlatıldı.

Şüpheli Ebru S.'nin sorgusunda bebeği bıraktıktan sonra zillere basıp olay yerinden uzaklaştığı, bebeği alıp almayacaklarını kontrol ettiği kaydedildi. Bebeğe bakacak gücünün olmadığını söyleyen anne Ebru S.'nin "terk" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep edildi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM, BAKANLIK MÜDAHİL OLDU
Hazırlanan iddianamede İstanbul Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkeme Ebru S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken ilk duruşma ise 28 Nisan günü olarak belirlendi.

Sanığın tutuklulu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan duruşma günü mahkemeye getirilmesine hükmeden mahkeme davaya katılma talebinde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının davaya müdahil olma talebini kabul etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN