Son dakika: Malatya Pütürge'de 5.2'lik şiddetli deprem! Açıklamalar peş peşe geldi | AFAD, Kandilli son depremler listesi

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sarsıntının yerin 6.72 km derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi. Herhangi bir olumsuzluğun bildirilmediği depremin ardından açıklamalar ise peş peşe geldi.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2022, 17:12 Güncelleme 10 Nisan 2022, 05:14
Son dakika: Malatya Pütürge’de 5.2’lik şiddetli deprem! Açıklamalar peş peşe geldi | AFAD, Kandilli son depremler listesi

İÇİNDEKİLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.



Sarsıntı yerin 6.72 km derinliğinde gerçekleşti.


40 SANİYE ARAYLA İKİ DEPREM
Öte yandan depremin ardından artçı sarsıntılar da peş peşe yaşandı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre bölgede saat 18.37'de 40 saniye arayla 3.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı meydana geldi.


İşte meydana gelen ilk depreme dair tüm detaylar;

Büyüklük : 5.2 (Mw)

Yer : Pütürge (Malatya)


Tarih-Saat : 09.04.2022, 17:02:14 TSİ

Enlem : 38.1550 N


Boylam : 38.6433 E

Derinlik : 6.72 km



Deprem, çevre illerden de hissedildi.



Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5,2 olarak takipçilerini servis etti.

GECE YARISI BİR DEPREM DAHA
Malatya'da peş peşe meydana gelen depremlere gece yarısı bir yenisi daha eklendi. AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin şiddetinin 3.8 olduğu bildirildi.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA
Malatya Valisi Aydın Baruş, şu an için olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Baruş, 'Sahada araştırmalarımıza devam ediyoruz. Çok şükür şu an için bir can kaybı almadık. Sadece bir mahallemizde evde hasar oluştuğu bilgisi geldi. İl merkezinde de hissedildi.' dedi.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, ilçede şu an için olumsuz bir durumun olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Deprem nedeniyle ilçede metruk birkaç evin duvarlarında çatlak oluştu, onun dışında herhangi bir can ve mal kaybı yok. Tüm Malatya halkımıza geçmiş olsun. Kırsal kesimlerde ise arama tarama faaliyetlerine devam ediliyor. Şu ana kadar bir olumsuzlukla karşılaşılamadı."



"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz'' ifadelerini kullandı.



"OLUMSUZ BİR İHBAR ALINMADI"

Depreme ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.



GÜRKAN: HERHANGİ BİR OLUMSUZ HABER YOK
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan A Haber'de katıldığı canlı yayında yaşanan depreme ilişkin "Depremi biz Malatya'da merkezde hissettik. Depremin 24 Ocak'taki depreme göre daha az olduğunu hissettik." ifadelerini kullandı.

Gürkan, depremde herhangi bir can ve mal kaybı ile ilgili olumsuz bir haberin gelmediğini duyurdu.

Gürkan ayrıca "24 Ocak depreminin yaralarının sarılmış olması, bugün vuku bulan depremin etkisini azaltmıştır." dedi.

Kentte bulunan ve depremi hisseden AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremde can kaybının bulunmadığını belirtti.

Çalık, "Depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip ediyoruz. Çok şükür can kaybımız yoktur. Şuana kadar ilgili kurumlara olumsuz herhangi bir ihbarda ulaşmamıştır, taramaları ilgili kurumlar sürdürmektedir" dedi.



20 DAKİKADA 7 SARSINTI
Malatya'nın Pütürge ilçe merkezli meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra 20 dakika içinde 7 artçı sarsıntı daha yaşandı.

Doğu Anadolu fay hattının geçtiği Malatya'nın Pütürge ilçesi Tekederesi olarak AFAD tarafından merkezi gösterilen bugün saat 17.02'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, 17.05'de 2.3, saat 17.06'da 2.6, saat 17.07'de ve 17.08'de 1.4, saat 17.12'de 1.2, saat 17.22'de 3.0 ve saat 17.23'de 1.4 büyüklüğünde olmak üzere 20 dakikada 7 sarsıntı daha yaşandı.

Ana deprem birçok yerde hissedilirken, artçı depremler çok hissedilmedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN