Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilikten tutuklandı

İstanbul merkezli 5 ilde 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Resmi belgede sahtecilik' iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın ve belediye çalışanlarının da bulunduğu 21 şüpheli adliyeye sevk edildi. Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin de yer aldığı 11 şüpheli tutuklandı.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2022, 17:41 Güncelleme 05 Nisan 2022, 14:29
Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilikten tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; örgütlü olarak 'İhaleye Fesat Karıştırma' ve 'Resmi Belgede Sahtecilik' suçlarından aralarında Avcılar Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 27 şüpheliye yönelik 1 Nisan 2022 tarihinde operasyon yapıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'de yapılan eşzamanlı operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da bulunduğu 21 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Adliyede savcılığa çıkarılan Handan Toprak Benli'nin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli tutuklama, 10 şüpheli ise adli kontrol tedbiri istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.

ESKİ CHP'Lİ BAŞKAN TUTUKLANDI
Hakimliğe çıkarılan Handan Toprak Benli ve 7 aktif belediye personelinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli tutuklandı, 10 şüpheli haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?
İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'de "İhaleye Fesat Karıştırma" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" iddiasıyla aralarında eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve FETÖ'nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan'ın da bulunduğu 27 kişiye yönelik operasyon başlatıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak dahil olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı.

Karaarslan'ın da arasında bulunduğu 6 şüphelinin ise farklı bir soruşturmadan tutuklu olduğu öğrenildi.

Soruşturma dosyasında, İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan Tevdi raporu ve savcılık tarafından yapılan görevlendirme doğrultusunda hazırlanan bilirkişi raporu yer aldı.

Yapılan tespitlere göre, Avcılar Belediyesi'nin 2014-2016 yılları arasında 2 ihalesi ile 4 doğrudan teminiyle ilgili FETÖ'nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan ve birlikte hareket ettiği şahısların 'ihaleye fesat karıştırma' suçunu işledikleri, ayrıca ihalede görevli personellerin de suça iştirak ettikleri saptandı.

3 MİLYON 150 BİN LİRALIK KAMU ZARARI
Usulsüzlük tespit edilen ihale ve doğrudan teminler için Karaarslan İhale Suç Örgütüyle iltisaklı firmalara toplam 583 bin 770 lira ödeme yapıldığı, bu miktarın güncel enflasyon değerinin tespiti adına dolar kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre 3 milyon 150 bin liraya tekabül ettiği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN