Başkan Erdoğan gıdadaki fırsatçılar için net mesaj verdi: Vicdansızlara acımayacağız

Başkan Erdoğan, “Gıda fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ediyoruz. Vicdansızlık yaparak milletin geçimine göz dikenlere acımayacağız” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2022 Güncelleme 03 Nisan 2022, 06:56
Başkan Erdoğan gıdadaki fırsatçılar için net mesaj verdi: Vicdansızlara acımayacağız

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, 16 ilin geçiş noktasında bulunan Malatya Çevre Yolu 1. Kısım açılışını gerçekleştirdi. Önemli mesajlar verdi:
Önümüzde aşmamız gereken sıkıntılar var. Döviz kuru hareketleri, faiz kuru tartışmalarının, enflasyondaki yükselişin tehdidi altındadır. Aşırı artışlar bizi de etkilemektedir.
Kimi kesimlerin vicdansızlığa varan aç gözlülüğü eklendiğinde vatandaşlarımız tarafından sıkıntılı bir tablo ortaya çıkmaktadır.
Fahiş kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artıştan korumak için sübvansiyonlar yaptık.
Bu yıl da elektrik ve doğal gaz faturalarının önemli bir kısmını devlet olarak biz üstleniyoruz. Enerjide geçen yılın 2 katına varan destek sağlamış olacağız.
Gıda fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ediyoruz. Gıda konusunda vicdansızlık yaparak milletin geçimine göz dikenlere acımayacağız.



TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR DÖNEME GİRECEK
Başkan Erdoğan, şehit ailelerine iftar verdi. Yemekte konuşan Erdoğan, "Dünya ekonomik sarsıntıların beraberinde getirilen işsizlik sancısıyla kıvranırken, biz istihdamımızla, üretimimiz ve ihracatımızla hedeflerimize ilerliyoruz. Türkiye, 2023'ten sonra bambaşka bir döneme girecek" dedi. Corona'ya da değinen Erdoğan, "Artık salgın belasından büyük ölçüde kurtulduk. Birkaç aya bunu gündemimizden çıkarmayı umuyoruz" diye konuştu.



Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde tarım, turizm ve inşaat sektöründeki hareketlenme, istihdamı olumlu etkileyecektir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN