⛄❄Gümüşhane, Bingöl, Kars, Bitlis, Muş'ta yarın okullar tatil mi? 23 Mart kar tatili olan iller hangileri? Valilik son dakika açıklamalar...

Türkiye'nin birçok ilinden yarın için kar tatili olacak mı sorusu merakla araştırılıyor Ülkemizin büyük bir bölümünde yerleşim yerlerine ulaşım kapanırken okullarda kar tatili haberleri hafta başından itibaren duyuruldu. Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisini artırmasıyla birlikte eğitim hayatı olumsuz yönde etkilenmeye devam ediyor. Peki, Gümüşhane, Bingöl, Kars, Muş'ta yarın okullar tatil mi? 23 Mart kar tatili olan iller hangileri? Valilik son dakika açıklamalar...

Giriş Tarihi 22 Mart 2022, 21:25 Güncelleme Tarihi 22 Mart 2022, 22:55
⛄❄Gümüşhane, Bingöl, Kars, Bitlis, Muş’ta yarın okullar tatil mi? 23 Mart kar tatili olan iller hangileri? Valilik son dakika açıklamalar...

İÇİNDEKİLER

Kar yüzünden tatil olan iller hangileri? Hafta başından beri kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Bugün gözler 'okullar tatil mi' sorusunun yanıtı için valiliklere döndü. 23 Mart okullar tatil mi? Sorusu sıklıkla araştılmaya başlandı. Yurdun birçok yerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime ara verilmesi bekleniyor. Peki, Gümüşhane, Bingöl, Kars, Muş'ta yarın okullar tatil mi? 23 Mart kar tatili olan iller hangileri? Valilik son dakika açıklamalar...

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerinde okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, meteoroloji verilerine göre, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitim öğretime bir gün ara verildi.

SAMSUN'UN 4 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Samsun'un 4 ilçesinde, bazı okullarda kar yağışı ile buzlanma nedeniyle eğitime 1 günlüğüne ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Asarcık, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde, 23 Mart Çarşamba günü bazı okulların tatil edildiği belirtildi.

Eğitim öğretime ara verilen okulların detaylı listesine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabilecek.

TATVAN'DA EĞİTİME 'KAR' TATİLİ

Tatvan'da olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında eğitime 1 günlük ara verildi.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji verilerine göre, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle; Tatvan merkez ve köy okullarımızda 23 Mart Çarşamba günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir (1) gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 23.03.2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." denildi.

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Meteoroloji'nin haritalı verilerine göre;

24 Mart Perşembe günü, Ege bölgesi ile Marmara'nın kuzeybatısı ve Trakya'da güneşli hava görülüyor.

25 Mart Cuma günü, Akdeniz bölgesinde açık ve az bulutlu hava verilere yansıyor.

26 Mart Cumartesi, Ege-Trakya-Marmara ve Antalya bölgesinde yağışlı havaların yerini açık ve az bulutlu havaya bırakacağı görülüyor.

27-28 Mart haritasına göre; yurdun büyük kesiminde kapalı havaların yerini açık ve güneşli havalara bırakacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 10 DERECE ARTACAK

TRT Haber'e konuşan; Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, Türkiye'nin uzun süredir soğuk hava etkisi altında olduğunu ve 25 Mart itibarıyla artık havaların ısınacağını belirtti.

Bozyurt şunları söyledi:

"Yurdumuz bir süredir soğuk ve yağışlı hava kütlelerin etkisi altındaydı. Çünkü, polar vortex olayı genişledi ve aşağı enlemlere doğru kaydı. Bunun nedeni de üst batı rüzgarlarının yapmış olduğu üst atmosferdeki salınımlardı. Bu salınımlardan bir tanesi de bizim ülkemizin üzerindeydi ve bizim ülkemizi de ziyaret ediyordu. Fakat şu anda baktığımız zaman, artık üst batı rüzgarlarının yaptığı o salınımların yavaş yavaş yurdumuzu terk ettiği görülüyor."

"25 Mart'tan itibaren de hava sıcaklıkları yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Yani, martın 25'inden sonra baharın geleceği söylenebilir. Fakat bu yükselişin geçen yıllardaki kadar çok olması beklenmiyor."

"Yani, sıcaklar mevsim normallerinde ya da mevsim normallerinin altında olacak. Ama geçtiğimiz günlerdeki soğuk havaların da 10 derece kadar üzerine çıkacak."

"İç kesimlerde özellikle sıcaklıklar 10 derece artacak, kıyı kesimlerde ise 18-20 derece civarlarında sıcaklıklar seyredecek."