Amerika merkezli Time'dan dikkat çeken Bayraktar TB2 hamlesi! Türkiye'yi Rusya-Ukrayna savaşına çekme çabası...

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş 8. gününe girdi. Savaşa dair her dakika yeni bir bilgi ve gelişme yaşanırken Türkiye tarafsızlığını koruyor. Savaş sürerken Başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülke, Türkiye’nin tarafsızlığını SİHA’lar üzerinden bozmaya çalıştı. Ukrayna’ya ihraç edilen Bayraktar TB2'lerin Rus araçlarını vurduğunu her fırsatta dile getiren Batı, Rusya’yı Türkiye’ye karşı SİHA’lar üzerinden kışkırtmaya çalıştı. Bunun son örneği Amerikan merkezli dünyaca ünlü politik dergi Time oldu. Time, Bayraktar TB2'leri konu alan bir haber yaparak Twitter adresinde haberi sabitledi.

Giriş Tarihi 03 Mart 2022, 00:46 Güncelleme 03 Mart 2022, 04:31
Amerika merkezli Time’dan dikkat çeken Bayraktar TB2 hamlesi! Türkiye’yi Rusya-Ukrayna savaşına çekme çabası...

İÇİNDEKİLER

Dünya Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşı yakından takip ediyor. Batı Rusya'ya karşı keskin tavır alarak yaptırım üstüne yaptırım sıralarken Türkiye tarafsızlığını koruyor.

Başkan Erdoğan'ın "Ne Ukrayna'dan ne de Rusya'dan vazgeçmeyiz" ifadeleriyle açıkça ifade ettiği tarafısızlık durumu başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülkeler tarafından Bayraktar İHA ve SİHA'lar devreye sokularak bozulmaya çalışıldı.

RUSYA'YI TÜRKİYE'YE KARŞI KIŞKIRTMA ÇABASI
Ukrayna'ya ihraç edilen Bayraktar TB2'lerin Rus araçlarını vurduğunu her fırsatta dile getiren Batı, Rusya'yı Türkiye'ye karşı SİHA'lar üzerinden kışkırtmaya çalıştı. Bunun son örneği Amerikan merkezli dünyaca ünlü politik dergi Time oldu.

TIME'DEN DİKKAT ÇEKEN BAYRAKTAR TB2 HABERİ
Time'ın Twitter hesabından "Türk insansız hava araçları, işgalci Rus kuvvetlerine karşı Ukrayna için nasıl önemli bir silah haline geldi?" ifadeleriyle paylaşılan haberde Bayraktar TB2'lerden övgü ile bahsedildi.

Bayraktar'ların Rusya Ukrayna savaşında oynadığı role değinilen haberde Rus savunmasına verilen ağır hasarlardan bahseildi.

Amerikan Time, İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'dan Galip Dalay'ın yorumlarına yer verdiği haberde Rusya'ya karşı Türk SİHA'ları överek Türkiye'yi de savaşın bir aktörü olarak gösterme çabasına girdi.

HABERİ SABİTLEDİ
Time, Bayraktar TB2'leri konu alan bir haber yaparak Twitter adresinde haberi sabitledi.

TÜRKİYE DÜŞMANI SENATÖRDEN BAYRAKTAR TB2'LERE ÖVGÜ!
Savaş sonrası Türkiye düşmanlığı ile bilinen ABD'li senatör Marco Rubio, SİHA'ları öven twitler atmaya başlamıştı. Rubio, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı SİHA'lar için, "Ukrayna Bayraktar TB2 Türk yapımı insansız muharebe hava araçları ile Rusya'nın ikmal hatlarına büyük zarar verdi" dedi.

TÜRKİYE'Yİ DE KAOSA ÇEKME ÇABASI
Başkan Erdoğan, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimde Türkiye'nin dengesini korumayı başarırken güçlü ilişkilerimizin olduğu iki ülkeyle kurduğu etkili diyalog kanallarını koruyor. Batının SİHA'lar üzerinden giriştiği bu tutum ise "Türkiye kaosa çekilmek isteniyor" yorumlarını beraberinde getiriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN