Memleket Partisi'nde "İmamoğlu" krizi! Milletvekili Mehmet Ali Çelebi partisinden bu sözlerle istifa etti

Son dakika haberine göre İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Çelebi'nin istifası ile Memleket Partisi'ninm TBMM'deki milletvekili sayısı 2'ye düştü. Geçen ay partideki görevlerinden ayrıldan, geçen hafta da Twitter hesabındaki "Memleket Partisi" ibaresini kaldıran Çelebi, "İnce'nin Millet İttifakı ve İmamoğlu'na göz kırptığını" söyleyerek rahatsızlığını dile getirmişti. Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'na karşı Ekrem İmamoğlu ile hareket edeceği gelen kulis bilgileri arasında.

Giriş Tarihi 25 Şubat 2022, 09:35 Güncelleme 25 Şubat 2022, 12:21
Memleket Partisi’nde İmamoğlu krizi! Milletvekili Mehmet Ali Çelebi partisinden bu sözlerle istifa etti

İÇİNDEKİLER

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Çelebi, istifa kararını Twitter hesabı üzerinden yazılı açıklama ile duyurdu.

Çelebi'nin istifası ile Memleket Partisi'ninm TBMM'deki milletvekili sayısı 2'ye düştü.

Çelebi'nin sosyal medya hesabındaki açıklaması şöyle:

"Israrlı uyarılarıma rağmen 'ben' değil 'biz' olamadığımızdan, kuruluş ilkelerine ve rotasına aykırı tutum ve söylemlerden, parti kurulları işletilmeyerek ortak akıl devre dışı bırakıldığından, partinin büyümesi azimle devam ettirilmediğinden, gençlerin dinamizmine ve heveslerine ket vurulduğundan, iftira üreten ve yayan, ayrımcılık yapan kişilere disiplin işletilmeyerek göz yumulmasından ötürü Memleket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. Kurucuları arasında büyük umutlarla yer aldığım partimizin her üyesi ailemdendir. Hepsi başımın tacıdır. Azimli çalışmalarıma hepsi şahittir. Bu istifanın sorunların çözümüne vesile olması dileklerimle başarılar diliyorum."



İSTİFANIN NEDENİ İMAMOĞLU ETKİSİ
Geçen ay partideki görevlerinden ayrıldan, geçen hafta da Twitter hesabındaki "Memleket Partisi" ibaresini kaldıran Çelebi, "İnce'nin Millet İttifakı ve İmamoğlu'na göz kırptığını" söyleyerek rahatsızlığını dile getirdi.

ÇELEBİ: İNCE, MİLLET İTTİFAKI'NA VE İMAMOĞLU'NA GÖZ KIRPIYOR
Çelebi, partideki İmamoğlu krizine dair yöneltilen sorulara şu yanıtları vermişti:

Neden Twitter hesabınızdaki 'Memleket Partisi' ibaresini kaldırdınız?

Memleket Partisi yönetiminden ayrıldım. Uzun süredir partiyi izliyorum, değişiklik olacak mı diye. Israrlı uyarılarımız var.

Bu bir ültimatom sanırım.

Öyle değerlendirilebilir.

İtirazlarınız neler?

Bizim hayalimizde farklı bir yapı kurmak vardı.

Ne gibi?

Bir defa ben değil, biz olmalıyız. Zaten bütün siyasi partiler tek adam yönetiminde. Farklı bir yapı kuralım, ona göre davranalım istedik.

Oldu mu?

Olmadı.

Ne yaşandı da olmadığı sonucuna vardınız?

Parti kurullarının işletilmemesi, ortak aklın devre dışı bırakılması. Genel başkanın bir gece yatıp sabah kalkınca politika üretilmesi.

Başka?

Kuruluş ilkelerimize ve rotaya aykırı tutum ve söylemler var. "Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket" diye çıkmadık mı? Üçüncü yol partisi değil mi? "Seçime üç ay kala bakarız, asla Cumhur, belki Millet" diyerek, Millet İttifakı'na göz kırpmak olur mu?

Millet İttifakı'na göz kırpma var mı?

Var. Bunu yetkili kurallardan elbette geçirebilirsin. Üyelere de parti içi referandumla sorabilirsin ama kafana göre açıklama yapamazsın.

İmamaoğlu tartışması nedir?

Çeşitli söylentiler çıktı görüşme var diye. Biz de duyuyoruz. İnce, "Cumhurbaşkanı adayı olacağım" diye yola çıktı. Şimdi "İmamoğlu aday olabilir. İstanbul'u ver, Türkiye'yi al" diyor. Bizimle alakası yok ki bu konunun.

Bu da İmamoğlu'na göz kırpmak öyle mi?

Göz kırpmak tabi ki. İmamoğlu'nu Twitter'da eleştiren üst düzey bir yöneticiyi Genel Başkanvekili Gaye Usluer arayıp "Kaldır o paylaşımı" diyor. Bu tarz şeyler olunca diyorsun ki irtibat var. CHP'yi eleştirmekle ilgili de benzer uyarılar oldu. "İktidarı değil, sadece muhalefeti eleştiriyorsunuz" diye bir yaklaşım var. Gerektiğinde hepsini eleştirebilmelisin, bizim çıkış rotamız bu.

İnce, istediği oya mı erişemedi?

Kuruluş rotasında kararlı devam etmezsen erişemezsin. Erişemeyince ittifaka zorunlu kalırsın. Sanki ittifak yapalım diye partinin büyümesine engel olunuyor.

KULİSLERİ HAREKETLENDİREN 1,5 SAATLİK GÖRÜŞME
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir telefon görüşmesi yaptığı iddia edilmişti. Kulislerdeki iddiaya göre, görüşme 1 saat 30 dakika sürdü. İkilinin 2021 Kasım'da da İstanbul Bakırköy'de yüz yüze bir araya geldiği belirtildi.

İnce, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti. İnce, Kayseri'de yaptığı açıklamada, "Amaç seçimi kazanmak değil mi? Yok İstanbul'a veremezmişiz. İstanbul'u ver Türkiye'yi al kardeşim" demişti. İnce'nin bu sözleri Ekrem İmamoğlu'na cumhurbaşkanlığı konusunda destek olarak yorumlanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN