Başkan Recep Tayyip Erdoğan 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere BAE'ye gidiyor! 12 anlaşma imzalanacak

Başkan Erdoğan, bugün Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine bugün 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere BAE’de olacak. İki ülke arasında tam 12 anlaşma imzalanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2022 Güncelleme 14 Şubat 2022, 06:59
Başkan Recep Tayyip Erdoğan 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere BAE’ye gidiyor! 12 anlaşma imzalanacak

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine bugün 2 günlük resmi ziyarette bulunmak üzere kalabalık bir heyetle Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-BAE arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle değerlendirilerek, iş birliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak. Barış ve istikrarın tesisi ve korunması anlayışı temelinde, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. İkili ilişkilere önemli katkılar sağlayacak 12 anlaşma imzalanacak. Erdoğan gezisinin ikinci durağında Dünya Fuarı "EXPO 2020 Dubai"ye giderek, "Türkiye Ulusal Günü" olarak tespit edilen 15 Şubat'ta Türkiye sergi alanını da ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BAE'nin ulusal gazetesi Al-Ittihad'da bir makale kaleme aldı. Bölgenin, daha fazla uzlaşı, koordinasyon ve iş birliğine yönelmeyi gerektirdiğini vurguladı.



YATIRIM TİCARET SAĞLIK
Yatırım,Medya ve İletişim, Savunma Sanayii, Kara ve Deniz Taşımacılığı, Ekonomik Ortaklık, Tarımsal İşbirliği, Sanayi ve İleri Teknolojiler, Sağlık, Kültürel, Gençlik, Afet ve Acil Durum ve Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nın imzalanması planlanıyor!



ERDOĞAN'A DEV JEST
Erdoğan'ın ziyareti öncesi Dubai'deki dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'ya Türk bayrağı ve Türkçe "Hoş geldiniz" yazısı yansıtıldı. Ardından da İstiklal Marşı dinletildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN