Son dakika: Başkan Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul etti

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul etti. Bakan Nureddin Nebati, fiyat artışlarına karşı tedbirler, yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyonu ve KGF desteğini içeren paketi cumartesi günü açıklayacağını duyurmuştu.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2022, 16:15 Güncelleme 11 Şubat 2022, 20:21
Son dakika: Başkan Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi kabul etti

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya geldi. Görüşmede ekonomiye yönelik yeni paketler ele alındı.

Görüşmenin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı.

"ENFLASYONLA MÜCADELEYE DAHA DA ODAKLANAN BİR PAKET OLACAK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şunları kaydetti;

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirler, yastık altındaki altınların finansal sisteme entegrasyon modeli ve Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli finansman paketini yarın kamuoyuna açıklayacak. KGF destekli paket; yatırımların, çok özel projelerin teşvik edilmesi, ayrıca ara malı olarak dışarıdan alınan ürünlerin içeride üretilmesi, yerlileştirilmesine yönelik olacaktır.

"NE ENFLASYON NE DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİK, BUNLARIN HEPSİNİ KIRIP, YIKIP GEÇERİZ"

Hazine ve Maliye Bakanlığımız bunun üzerinde çalışıyor, bugün de Cumhurbaşkanı'mızla yine görüşmeleri olacak. Bu, enflasyonla mücadeleye daha da odaklanan bir paketimiz olacak. Burada iş insanlarımızla, çalışanlarımızla, tüm vatandaşlarımızla 'Türk liramıza güveniyoruz kendi ürünlerimize güvendiğimiz gibi.' dediğimiz andan itibaren, ne enflasyon ne dövizdeki hareketlilik, bunların hepsini kırıp, yıkıp geçeriz.


YARIN YENİ PAKET AÇIKLANACAK
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşmesi için alınacak tedbirleri ve uygulanacak paketleri geniş katılımlı bir toplantıda açıklayacaklarını paylaştı.

Yastık altındaki altınların değerlendirileceğine ilişkin daha önce de projeleri olduğunu dile getiren Bakan Nebati, 12 Şubat Cumartesi tarihinde paketin tüm detaylarını verecek.

DESTEK, TEDBİR VE TEŞVİK PAKETİ AÇIKLANACAK
Ekonomi yönetimi, 12 Şubat Cumartesi günü fiyat artışlarıyla mücadele başta olmak üzere, üretim ve ihracat öncelikli birçok destek, tedbir ve teşvik paketi açıklayacak.

İŞLETMELERE VE İHRACATÇILARA DESTEK GELİYOR
Nebati, cumartesi günü gerçekleştirilecek programda, bu tedbirlerin yanı sıra Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla işletmelere ve ihracatçılara destek sağlamak amaçlı selektif bir finansman destek paketini açıklayacak.

YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARIN SİSTEME AKTARILMASININ FORMÜLÜ PAYLAŞILACAK
Toplantıda, "Türkiye Ekonomi Modeli" çerçevesinde, yastık altındaki altınların finansal sisteme aktarılması amacıyla atılacak adımlar da kamuoyuna duyurulacak.

ENFLASYONA KARŞI BİRÇOK PAKET AÇIKLANACAK
Başta emtia fiyatlarındaki artışlarla son dönemde küresel bir sorun haline gelen enflasyon karşısında kapsamlı bir yol haritasını açıklamaya hazırlanan Bakan Nebati, alınacak önlemlere ek olarak tüm paydaşların katkısı ve desteğiyle üretici ve tüketici fiyatlarındaki artışların önüne geçmeye yönelik birçok tedbir paketine ilişkin bilgi verecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN