Atatürk Üniversitesi ATA AÖF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF sınav soru ve cevapları yayımlandı mı?

ATA AÖF sınav soru ve cevapları yayımlandı mı? Atatürk Üniversitesi ATA AÖF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor.Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen bütünleme sınavları 5-6 Şubat tarihlerinde gerçekleşiyor ve şimdiden sonuçlar, soru ve cevaplarla ilgili araştırmalar hız kazandı. İşte ATA AÖF hakkında bilgiler...

Giriş Tarihi 07 Şubat 2022, 09:20 Güncelleme 07 Şubat 2022, 09:20
Atatürk Üniversitesi ATA AÖF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF sınav soru ve cevapları yayımlandı mı?

İÇİNDEKİLER

Hafta sonu yani 5-6 Şubat'ta gerçekleşen ATA AÖF sınav soru ve cevapları yayımlandı mı? Atatürk Üniversitesi açık öğretim fakültesinde üniversite eğitimini gören binlerce kişi bütünleme sınavında ter dökenler sonuçlar ve soru cevaplarla ilgili tüm bilgileri de merak eder oldu. Peki Atatürk Üniversitesi'nden konuya dair açıklama geldi mi? Koronavirüs önlemleri alınarak yüzyüze 3 oturum halinde düzenlenen ATA AÖF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar…

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF bütünleme sınavları, 5-6 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleşiyor. İlk oturum saat 09.30'da başlarken üç oturumdan oluşacak ATA AÖF sınavı ikinci oturumları ise saat 14.00'te başlayacak. Öğrencilere her ders için 30'ar dakika sınav süresi verilecek.

ATA AÖF sınav soru ve cevapları, sonuçları ile ilgili henüz tarih verilmedi. Resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

ATA AÖF KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

Açık, uzaktan ve örgün eğitimden mezun ya da öğrenci durumunda olanlar aynı alanda olmamak şartı ile ikinci üniversite kaydı yaptırabilirler.

İkinci üniversite ön kayıt işlemini Yükseköğretim Bilgi Sisteminde (YÖKSİS) mezuniyet ya da öğrencilik bilgisi mevcut olan öğrenci adayları İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT SAYFASI'ndan yapabilirler. Bu adresten ön kayıt işlemini yapan adayların kesin kayıt işlemleri için herhangi bir belge göndermelerine gerek yoktur. Bu adayların kesin kaydı materyal ücretinin yatırılmasının ardından Fakültemiz tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Ancak en az %40 engel durumu olan öğrenciler, gaziler, birinci dereceden şehit ve gazi yakını olanlar ve uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar aşağıda verilen ilgili belgeleri göndermek zorundadırlar.

Belge talep edilmediği halde herhangi bir belge gönderen öğrencilerin evraklarına ait sorumluluk Fakültemize ait olmayacaktır.

YÖKSİS'te mezuniyet bilgisi olmayan öğrencilerin bilgilerini YÖKSİS'e işletmek üzere mezun oldukları yükseköğretim kurumu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

YÖKSİS'e mezuniyet bilgisini işletemeyen adayların ön kayıt işlemleri ise ilgili belgeleri ulaştırdıkları takdirde Fakültemiz tarafından yapılacaktır.

YÖKSİS'te mezuniyet bilgisi bulunmayan adayların Fakültemize ulaştırması gereken belgeler:

♦ Öğrencilerimizin hangi bölümü tercih ettiklerini belirten ve iletişim bilgilerinin (adres ve cep telefonu) yer aldığı başvuru dilekçesi,

♦ Önlisans veya lisans diplomasının resmi onaylı örneği (noter veya kurum onaylı belgeler kabul edilmekte olup, faks, fotokopi vb. nitelikteki belgeler kabul edilmemektedir).

Not: Öğrencilerimizin kayıt işlemleri için diplomanın aslını göndermemeleri gerekmektedir. Diplomanın aslının gönderildiği durumda sorumluluk Fakültemize ait olmayacaktır. Ayrıca YÖKSİS'te bilgisi olmayan adaylar istedikleri takdirde, mezun oldukları Kurum ile iletişime geçerek bilgilerinin YÖKSİS'e işlenmesini sağlayarak Fakültemiz web sayfası üzerinden sınavsız İkinci Üniversite kayıtlarını yapabilirler.