15 bin öğretmen ataması Başkan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti! (31 Ocak MEB öğretmen atamaları E-Devlet sonuç sorgulama)

Atama bekleyen öğretmenlerin heyecanla beklediği gün geldi. Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 bin öğretmenin atama törenine katıldı. "Salgının yol açtığı meşakkatlere rağmen eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen birkaç devletten biri olduk." şeklinde konuşan Başkan Erdoğan, "Avrupa'da son 19 yıl içerisinde öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir." dedi. Erdoğan, törendeki konuşmasında "Millet olarak bizim hiçbir örgüte, hiçbir şebekeye, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi olamaz." ifadelerini kullandı. Ataması yapılan öğretmenlerin bazılarını sahneye çağıran Erdoğan, tebrik etti ve "Yavrularımız sizlere emanet" diye konuştu. 15 bin öğretmenin ataması Başkan Erdoğan'ın butona basmasıyla gerçekleşti. Atama sonuçları MEB'in internet sitesinden duyurulmasının ardından e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Atama kararnameleri, il milli eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2022, 08:49 Güncelleme 31 Ocak 2022, 14:13
15 bin öğretmen ataması Başkan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti! 31 Ocak MEB öğretmen atamaları E-Devlet sonuç sorgulama

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 bin öğretmenin atama törenine katıldı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Yapılacak kura çekimi sonrası 15 bin genç kardeşimiz öğretmenlik mesleğine ilk adımını atacak. Atamasını gerçekleştireceğimiz her bir öğretmenimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Son 100 yılın en ciddi krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde elbette bazı sıkıntılar, zorluklar ve engellemelerle karşılaştık. Kimi çevrelerin haksız, mesnetsiz, abartılı eleştirilerine maruz kaldık. Hayal mahsulü bilgilerle sosyal medyayı da kullanarak insanımızı yanlış yönlendirmenin peşinde oldular. Son 2 yıldır gerçekten özveriyle çalışan öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi Milli Eğitim Bakanlığımızın tüm mensupların tebrik ediyorum.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından takdir ile karşılandığını görüyoruz. Sizlerin çabalarıyla da ikinci dönemi de kesintisiz şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR
Eğitim için harcadığımız her bir kuruşu ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Bütçelerde en yüksek payı eğitime ayırdık. 2002 yılında milli eğitim bütçesi sadece 7,5 milyar lirayken, 2022 yılında bu rakam 274 milyar lirayı aştı. Derslik sayımızı ise 343 binden 607 bin seviyesine taşıyarak ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla donattık.

Öğretmenlerimize en geniş imkanları sağlamak için çaba harcadık. Son 2 yılda 77 bin 572 genç öğretmenimizi okulları ve öğrencileriyle buluşma başarısı gösterdik. Mevcut öğretmenlerimizin yüzde 73'ü bizim hükümetlerimiz döneminde atandı. Yüzde 60'ı 40 yaş altı genç ve dinamik bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Öğretmen atamaları sayesinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD rakamlarını yakaladık.

Öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesinde mesafe kat ettik. AB'nin hazırladığı 'Avrupa'da Öğretmenler' Raporuna göre öğretmenler için zorunlu ders saatinin en düşük olduğu ülke Türkiye.

DERS KİTAPLARI ÜCRETSİZ DAĞITILDI
Çocuklarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak için attığımız adımlardan birisi de ders kitaplarının ücretsiz dağıtımıdır. Şimdiye kadar 4 milyar adede yakın ders kitabını öğrencilerimize dağıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yardımcı kaynak kitaplarını da öğrencilerimize ulaştırmaya başladık. Bu yılın sonuna kadar sayıyı 100 milyona çıkartmayı planlıyoruz. Bundan sonra esas odaklanmamız gereken husus, eğitimin kalitesini arttırmaktır. Müfredat başta olmak üzere eğitim-öğretimin içeriğini güncellemek ve çocuklarımıza en uygun olanı sunmak durumundayız. İlim yolculuğu sadece okulla sınırlı olmayan son nefesimize kadar süren uzun bir yolculuktur.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

TBMM'de görüşmeleri süren Öğretmenlik Meslek Kanunu, lisansüstü ve doktora yapan öğretmenlerimize ilave teşvikler getiriyor. Kanunun şimdiden öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER
Bizim Aybüke'lerimiz oldu. Onlar şehadete yürüdüler. Necmettin öğretmenlerimiz oldu. Onlar şehadete yürüdüler. Bu mesleğin bu yanı da var. Herkese nasip olmaz. İnanıyorum ki Aybüke öğretmen, Necmettin öğretmen bu şerefle ebedi alemde cennetle müjdelenen kişiler arasında yerlerini aldılar. Kalbi kıpır kıpır çarpan o güzel yüzlü çocuklar artık sizlere emanet.

Sizler gözleri ışıldayan çocuklara sadece bilgi de aktarmayacaksınız. Duruşunuzla, sözlerinizle, her halinizle onlara örnek olacaksınız. Çocuklarımızı iyi, erdemli, ahlaklı insan olmaya da sizler teşvik edeceksiniz. Öğrencilerimizi dinamik, açık fikirli, sorumlu fertler olarak yetiştirmenizi bekliyoruz.

BAKAN ÖZER: ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TBMM'YE TESLİM EDİLDİ
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bugün de 15 bin öğretmen atamasıyla birlikte öğretmen sayımızı 1.2 milyonların üzerine çıkartmış olacağız. Öğretmenlere müstakil meslek kanunu çıkarılması eğitim paydaşlarının en büyük özlemiydi. Bu süreç tamamlandı. 31 Aralık 2021 tarihinde Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM'ye teslim edildi. İnşallah bu hafta bu kanunumuz Genel Kurul'da görüşmelere açılacak. 2022 yılı öğretmenlerin mesleki ve liderlik gelişimi ile ilgili okul bazlı eğitimlerin düzenlendiği en önemli yıllardan birisi olacak. Öğretmen başına düşen eğitim saati son 10 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yasalaşmasıyla öğretmenlerimiz artık kariyer odaklı, sürekli eğitim alan yeni dönemin başlangıcına imza atmış olacak" dedi.



SÜREÇ
2021 Eylül ayında 15 bin Öğretmen atanacağının duyurulmasının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilmişti. Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercihler 26 Ocak'ta sona ermişti.

7 BİN 500 ÖĞRETMEN İSTANBUL'A
Eksik kadro ile branşlar değerlendirildi ve 15 bin öğretmenin 7 bin 500'ünün atamasının İstanbul'a yapılmasına karar verildi.

SONUÇLAR E-DEVLET EKRANINDA
Atama sonuçları MEB'in internet sitesinden duyurulmasının ardından e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Atama kararnameleri, il milli eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri e-posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre elektronik ortamda tebligatlar yapılacak. E-posta adresinin hatalı ya da eksik olması durumunda oluşacak hukuki sonuçlardan adaylar sorumlu tutulacak.

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
Tercihte bulunan adaylar, öğretmen ataması sonuçlarına https://pbs.meb.gov.tr/sonuc veya https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonucu-sorgulama adresinden e-Devlet şifresi kullanarak erişilebilecekler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN