İstanbul metro, metrobüs, tren çalışıyor mu son dakika? 24 Ocak Pazartesi İstanbul İETT otobüs seferleri iptal mi edildi?

İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar oluyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tedbirleri peş peşe açıklıyor. Kentin iç ve batı kesimlerinde kar etkisini iyice hissettirirken, kamu kurumlarında görevli memurların mesaisi 15.30'da sona erdi. AVM'ler bugün 19:30'da kapanacak. Öte yandan ulaşımla ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı. Vatandaşlar arama motorlarında, "İstanbul metro, metrobüs, tren çalışıyor mu son dakika? 24 Ocak Pazartesi İstanbul otobüs seferleri iptal mi edildi? " Sorularına yanıt arıyor. İşte İstanbul Valiliği son dakika açıklamalar...

Giriş Tarihi 24 Ocak 2022, 17:29 Güncelleme 24 Ocak 2022, 18:23
İstanbul metro, metrobüs, tren çalışıyor mu son dakika? 24 Ocak Pazartesi İstanbul İETT otobüs seferleri iptal mi edildi?

İÇİNDEKİLER

Kar yağışının İstanbul'u da etkisi altına almasıyla Valilikten peş peşe açıklamalar gelirken ulaşımla ilgili son dakika gelişmeler yakından takip edilmeye başlandı. Peki, İstanbul metro, metrobüs, tren çalışıyor mu son dakika? 24 Ocak Pazartesi İstanbul İETT otobüs seferleri iptal mi edildi? İşte detaylar!

İstanbul metro, metrobüs, tren çalışıyor mu son dakika? 24 Ocak Pazartesi İstanbul otobüs seferleri iptal mi edildi?

Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle sefer saatlerinde değişiklik yaşanabilir.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA YARIN SEFERLERDE YÜZDE 15 AZALTMA YAPILACAK

Sabiha Gökçen Havalimanı, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı. Buna göre yarın seferlerde yüzde 15 azaltma yapılacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 25.01.2022 tarihinde yüzde 15 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" denildi.

THY, 04.00'e kadar tüm uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

İSTANBUL'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI MI?

Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, 'Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.' dedi.

İkinci bir duyuruda bulunan Yerlikaya, "Kıymetli hemşehrilerim; İlimizde #Esenler, #Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın (SALI) Çalar saat 08.00'e kadar durdurulmuştur." ifadelerini kullandı.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAPANAN YOLLARI DUYURDU! İSTANBUL'DAN ÇIKACAKLAR DİKKAT!

Karayolları Genel Müdürlüğü: Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur.

DENİZ SEFERLERİ DURDURULDU

Olumsuz hava koşulları sebebiyle Bursa Deniz Otobüsleri ile İstanbul Deniz Otobüsleri seferi iptal etti.

UÇUŞLAR DURDU

İstanbul'da etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar 18.00'a kadar durduruldu. Havalimanına iniş yapmak için havada tur atan ve yakıt kritiğine giren THY 16 uçağı başka havalimanlarına yönlendirildi. Öte yandan Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

OTOGARLARDAKİ ÇIKIŞLAR DURDURULDU

İstanbul Valisi Yerlikaya, Twitter hesabından, İstanbul'da kar yağışının akşam saatlerinde yoğunlaşacağını duyurdu. Vali Yerlikaya, paylaşımında, "Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir" sözlerini kullandı. Vali Yerlikaya "İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00'e kadar durdurulmuştur" dedi.

AVM'LER 19.30'DA KAPATILACAK

Vali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin de bu akşam itibarıyla 19.30'da kapatılacağını söyledi.

ARNAVUTKÖY'DE ÇOK SAYIDA KAZA, YOLLAR KAPANDI

İstanbul Arnavutköy'de bir anda başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Kayganlaşan yolda çok sayıda zincirleme kaza meydana geldi. İtfaiye araçlarının ilerleyemediği için kazalara müdahale edemediği belirtiliyor.