2022 ÖSYM EKPSS tercih sonucu sorgulama ekranı! EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 engelli memur alımı…

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM EKPSS tercih sonucu sorgulama ekranı adayların erişimine açıldı mı? 2022 engelli memur alımı sonucu ile ilgili açıklama geldi mi? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor.Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih sonuçları için heyecan dolu geri sayım başladı. Peki hangi tarihte duyurulacak? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 24 Ocak 2022, 10:36 Güncelleme 24 Ocak 2022, 10:36
2022 ÖSYM EKPSS tercih sonucu sorgulama ekranı! EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 engelli memur alımı…

İÇİNDEKİLER

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Ocak ayının sonu gelmişken 5-14 Ocak tarihleri arasında yapılan EKPSS tercih işlemlerinin sonuçları araştırılmaya başlandı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih sonuçları için heyecan dorukta ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) hangi tarihte sonuçları duyuracağı merak ediliyor. Peki 2022 ÖSYM EKPSS tercih sonucu sorgulama ekranı adayların erişimine açıldı mı? 2022 engelli memur alımı için düzenlenen EKPSS tercih sonuçları nereden ve nasıl öğrenilecek? İşte detaylar…

2022 EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

5 Ocak 2022 tarihinde başlayan EKPSS tercihleri sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Tercih işlemleri 14 Ocak tarihinde sona ermişti. ÖSYM tarafından daha önce gerçekleşen tercih işlemleri dikkate alındığında, EKPSS tercih sonuçlarının 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan "Protokol" hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.