AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin "PYD/PKK'ya temsilcilik açma iznine" tepki!

Yunanistan'ın ve Avrupa'nın gazıyla Türkiye ve KKTC karşıtı adımlar atan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi skandal bir karara daha imza atarak terör örgütü PKK’ya temsilcilik açma izni verdi. Rum yönetiminin bu adımını AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki gösterdi. Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC her türlü terör faaliyetine gereken dersi verecek kararlılıktadır. Kıbrıs Türkü cinayet şebekeleriyle mücadele konusunda tarihe geçmiş deneyime sahiptir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2022, 17:42 Güncelleme 20 Ocak 2022, 17:45
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin PYD/PKK’ya temsilcilik açma iznine tepki!

İÇİNDEKİLER

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan PYD'ye Rum kesiminde temsilcilik açma izni verdi.

Rum yönetiminin skandala AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki geldi.

Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Rum yönetimi bu tutumuyla hukuksuzluklarına bir yenisini eklemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC her türlü terör faaliyetine gereken dersi verecek kararlılıktadır." dedi.

Çelik'in açıklaması şu şekilde:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, PKK/PYD terör örgütüne temsilcilik açtırarak terör yandaşı bir tutum almıştır. Rum yönetimi bu tutumuyla hukuksuzluklarına bir yenisini eklemiştir.

TÜRKİYE VE KKTC GEREKEN DERSİ VERECEK
Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC her türlü terör faaliyetine gereken dersi verecek kararlılıktadır. Kıbrıs Türkü cinayet şebekeleriyle mücadele konusunda tarihe geçmiş deneyime sahiptir.

RUM YÖNETİMİ ADINI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE YAN YANA YAZDIRDI
Cinayet şebekesine ofis açtırmak ve faaliyet serbestisi vermek Rum yönetiminin hanesine yazılmıştır. Rum yönetimi adını cinayet şebekesi bir terör örgütüyle yan yana yazdırmıştır."