Doğal yaşam değil katliam! İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözünü tutmadı aç kalan tilkiler parka dadandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben flamingoların da başkanıyım” dedi. Ancak Doğal Yaşam Parkı’na dadanan tilkiler çok sayıda flamingoyu yedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2022 Güncelleme 18 Ocak 2022, 07:00
Doğal yaşam değil katliam! İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözünü tutmadı aç kalan tilkiler parka dadandı

İÇİNDEKİLER

İzmir vahşi hayat skandalıyla sarsıldı! Doğal Yaşam Parkı'nda akıllara durgunluk veren bir katliam yaşandı. "Flamingoların da başkanıyım" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ne yazık ki sözünü tutmadı! İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Doğal Yaşam Parkı açıldı. Ancak parka tilkiler dadandı.



Gerekli önlem alınmayınca tilki ve çakallar buradaki flamingolara yiyip dehşet saçtı. Tilki ve çakalların hışmından flamingoların yanı sıra ceylan, sülün ve tavus kuşları da nasibini aldı. Yapılan son sayımda 127 olan ceylan sayısının 55-60'lara kadar düştüğü anlaşıldı. Zayiatların fazla olmasında vahşi hayvan saldırılarına karşı Doğal Yaşam Parkı Yönetimi'nin gerekli önlemleri almamasının etkili olduğu vurgulandı. Bu arada parkta yaklaşık 6 ay kadar önce de bir zürafanın yediklerinden zehirlenerek öldüğü ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN